-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainiečio laimikis – 16-os kilogramų karpis: nusifotografavo ir paleido

Kėdainietis žvejys Vygintas Baranauskas (33) stebina savo draugus ir pažįstamus rekordinio dydžio laimikiais. Vyriškis nebe pirmą kartą Kėdainių rajono tvenkiniuose ir upėse pagauna trofėjinę žuvį, o pagavęs, pasvėręs, nusifotografavęs ir pasidžiaugęs – visuomet paleidžia. Vyras sako, kad laikas, praleistas žvejyboje – į gyvenimo trukmę neįskaičiuojamas.
Kėdainietis Vygintas Baranauskas nusifotografavo su 16 kilogramų sveriančiu laimikiu ir įspūdingą karpį paleido į vandenį
Kėdainietis Vygintas Baranauskas nusifotografavo su 16 kilogramų sveriančiu laimikiu ir įspūdingą karpį paleido į vandenį / Asmeninio archyvo nuotr.

Nesitikėjo

Nuo vaikystės žvejybą pamėgęs vyriškis teigia, kad tai ne pirmas jo trofėjinis laimikis. Tačiau ne visus jis įamžina.

„Šį karpį pagavau apie pusę aštuonių ryte. Jau galvojau, kad nebekibs žuvis. Galvojau eiti į palapinę, gamintis pietus ir ruoštis vakaro žūklei. Tačiau sulaukiau kibimo. Teko pavargti, kol šį dičkį „atkėliau“ nuo dugno. Buvo išties nelengva. Na, bet aš šįkart nugalėjau. Pasisvėriau, paglosčiau, įamžinau ir paleidau. Tegul gyvena ir auga. Sugausiu, kai jis svers kokį 20 kilogramų. Buvo tų laimikių ir anksčiau...“ – prisiminęs šypsosi patyręs žvejys.

Gaudo „ne mėsai“

„Žvejyba yra mano mėgstamiausias laiko leidimo būdas. Žvejyboje aš atsipalaiduoju, pailsiu nuo kasdienių darbų. Tai pats nuostabiausias laisvalaikio leidimo būdas – buvimas gamtos apsuptyje. Sugautas žuvis dažniausiai paleidžiu. Na, kartais pasiimu tiek, kiek man reikia. O visos kitos tegul gyvena ir auga. Aš gaudau ne mėsai, o malonumui“, – tikina Vygintas.

Tėvo pėdomis

Vyras juokauja, kad jei ne darbas, jis apskritai nesitrauktų nuo vandens telkinio. Tiesa, tėvo pėdomis seka ir jo sūnus.

„Mano sūnus nuolat prašo, kad į žvejybą pasiimčiau ir jį. Jam patinka gamta, tas įdomus laisvalaikis. Juk kaip išvažiuojame penktadienį, tai grįžtame sekmadienį vakare. Maistą gaminamės laukinėmis sąlygomis, miegame palapinėje. Tai iš tiesų labai įdomu. Tiesa, tai ir kainuoja... Net nenoriu įvardyti, kokią sumą esu išleidęs visai įrangai, įrankiams ir t.t. Išeitų ne vienas tūkstantis eurų...“ – teigia vyriškis ir prideda, kad jokie pinigai neatpirks laiko, praleisto gamtoje su meškere laukiant savo svajonių laimikio kibimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius