-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos centre – brakonierių tinklai

Klaipėdos miesto centre Malūnų tvenkinyje žvejoję vyrai aptiko didžiulį tinklą. Patykoję pasaloje jie pamatė ir du jaunus vyrus, vidury dienos atėjusius patikrinti laimikio. Praėjusiais metais, kai buvo išleidžiamas vanduo iš Laukžemių tvenkinio, žuvų išsaugojimu susirūpinę Klaipėdos rajono žvejai dalį jų perkėlė į Malūnų tvenkinį, klaipėdiečių vis dar vadinamą Trinyčių vardu.
Klaipėdos centre, Malūno tvenkinyje, brakonieriai buvo ištiesę tinklą.
Klaipėdos centre, Malūno tvenkinyje, brakonieriai buvo ištiesę tinklą. / Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nuotr.

Tvenkinys praturtėjo žuvimi, į jį buvo įleista ir trofėjinių žuvų.

Nuo tos dienos į asociaciją susibūrę žvejai stengėsi prižiūrėti tvenkinį miesto centre. Vyrai prašė vietinių žvejų pranešti apie galimus pažeidimus.

Sekmadienio rytą asociacijos nariams pasiskambino žvejys. Jis pranešė spiningaudamas užkliuvęs per tvenkinį ištiestus tinklus. Atvykę žvejai įsitikino – per tvenkinį iš tiesų ištiestas tinklas. Vienoje vietoje dar aptiko tinklų fragmentų su pririštais akmenimis.

„Pasaloje buvome 4-6 valandas, kol pamatėme kaip į vietą dviračiu atvyko du jauni vyrai“, – pasakojo asociacijos narys Tomas Navalinskas.

Atvykėliai nuėjo tiesiai prie tinklų, bandė patikrinti, ar kas įkliuvę. Supratę, jog yra sekami – spruko palikę dviratį ir tinklą.

Žvejai informavo apie įvykį policiją, perdavė pamestą dviratį. Iš tvenkinio ištraukti tinklai buvo sudraskyti.

„Sekmadienio popietę atvažiuoti į miesto centrą patikrinti tinklų – čia jau įžūlumo viršūnė!” – piktinosi T.Navalinskas.

Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas pripažino – miesto centre tiesti tinklus – iš tiesų įžūlu. „Apie incidentą reikėjo informuoti pirmiausiai mus. Tinklus būtina konfiskuoti ir sunaikinti“, – teigė jis.

Brakonieriams grėstų įrankių konfiskacija ir bauda nuo 120 iki 300 eurų. Taip pat už kiekvieną pagautą žuvį būtų skaičiuojama žala gamtai.

„Kurį laiką šis tvenkinys niekam nebuvo įdomus – jis nebuvo tarp brakonierių toks įdomus vien dėl to, kad jis nepasižymėjo žuvų gausa. Po to, kai į tvenkinį buvo paleistos žuvys iš Laukžemių, atsirado ir brakonierių“, – pastebėjo V.Marozas.

Jis prisiminė gana kuriozišką atvejį prieš ketverius metus, kai prie šio tvenkinio buvo sučiupti trys Kinijos piliečiai su tinklais.

Klaipėdos rajono žvejų asociacijos nariai, palaikomi ir aplinkinių namų gyventojų, siekė išsinuomoti tvenkinį. Tačiau Nacionalinė žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos atsisakė jį išnuomoti asociacijai, motyvuodama tuo, jog taip esą gali būti padaryta žala miestiečiams, t.y. užkirstas kelias meškerioti Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams, apribotas judėjimas tvenkinyje, apribotas gyventojų poilsio reikmėms. Esą gali kilti ir konfliktas su bendrove „Keberiokšt“.

Tokie argumentai pačių žvejų neįtikino: sekmadieninis pavyzdys parodė, kad tvenkinys jau tapo viliojančiu masalu brakonieriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius