Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks meškerykotis geriausiai tinka „tvičingui“?

Kokio ilgio meškerykotis tinkamiausias spininguoti „tvičingo“ metodu iš valties ir kaip geriausiai tai daryti – sėdint ar stovint? – su tokiu klausimu susiduria spiningininkai, kurie nori išbandyti veiksmingą spiningavimo metodą.
Kad galima būtų saugiai ir tinkamai spininguoti tvičingo metodu iš valties, būtina pasirinkti tinkamą meškerykočio ilgį ir stabilumu pasižyminčią valtį.
Kad galima būtų saugiai ir tinkamai spininguoti tvičingo metodu iš valties, būtina pasirinkti tinkamą meškerykočio ilgį ir stabilumu pasižyminčią valtį.

Svarbiausia „tvičingo“ metodo ypatybė – masalo – voblerio ar „džerko“ plukdymas kiek įmanoma horizontalesne trajektorija. Toks masalo judėjimas  užtikrinamas viršūnėle praktiškai liečiančio vandenį meškerykočio trūktelėjimais. Kuo smailesnis kampas tarp spiningo viršūnėlės ir masalo, tuo natūralesnis masalo žaismas.

Be to, spiningininkui lengviau valdyti masalą ir jausti jo eigą. Kad spiningas būtų reikiamoje padėtyje, t.y., kuo vertikalesnėje, meškeriotojas turi stovėti visu ūgiu. Spininguojant nuo kranto tai padaryti nesunku, o valtyje sudėtingiau, nes saugiai stovėti galima tik stabiliame laivelyje. Todėl spininguoti tvičingo metodu geriausia iš tinkamo pločio ir formos laivelių.

Stabiliausios stačiakampio formos valtys, kurių konstrukcijoje panaudotas „katamarano“ principas. Taip pat reikia nepamiršti, kad spiningo ilgis taip pat turi būti tinkamas. Jį pamatuoti paprasta: laikomo pusiau sulenktose rankose spiningo ilgis turi būti toks, kad liestų stovinčio visu ūgiu spiningininko bato galiuką. Per ilgas spiningas kliudys tinkamai valdyti masalą. Todėl tarp „tvičingo“ metodą praktikuojančių spiningininkų vis labiau populiarėja 1.50-1.65 m ilgio meškerykočiai, kurie derinami su inercinėmis ritėmis. Toks derinys, papildytas pintu valu, užtikrinančiu „kietą“ kontaktą su masalu, geriausias tvičingo instrumentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius