Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvapus šleifas driekiasi paskui masalą

Seniai nustatyta, kad plėšriosios žuvys – smaližės ir puikiai reaguoja į grobio skleidžiamą kvapą, todėl spiningininkai vis dažniau specialiais aromatais pagardina spiningo masalus, naudojamus lydekų, ešerių, upėtakių, sterkų, šamų ir daugelio jūrinių žuvų gaudymui.
Guminukas su kvapia kapsule plukdomas skleis paskui save viliojantį aromatą
Guminukas su kvapia kapsule plukdomas skleis paskui save viliojantį aromatą

Žūklės naujienos „Facebook“ tinkle

Mūsų meškeriotojams kvapūs tepalai, pavilgai ir purškalai deramo pasitikėjimo dar nekelia, tačiau taip yra, matyt, todėl, kad pamirštama pagrindinė tokių priemonių naudojimo taisyklė: spiningo masalų aromatizatoriai skirti ne pagerinti ir taip gerą kibimą, o paskatinti kibti vangias žuvis. Šiuolaikinėje meškeriojimo praktikoje vilioti žuvis prie masalo naudojama daug įvairių aromatų ir kvapnių natūralių sintetinių medžiagų. Tiesa, ne visos jos malonios žmogaus nosiai, bet tai kitas dalykas.

Ypač plačiai aromatai naudojami ruošti įvairius jaukus ir masalus, naudojamus meškeriojant plūdinėmis ir dugninėmis meškerėmis, o taip pat gaudant karpius. Kaip atskirti kurie aromatai skirti taikioms, o kurie – plėšrioms žuvims? Tikslios takoskyros ekspertai neįvardija, nes česnako aromatas vilioja karosus ir domina sterkus, krevečių aliejus arba žuvų taukai – universalūs aromatizatoriai, tinkantys gardinti tiek masalinius kukulius, tiek spiningo masalus, o vanilės aromatas domina ne tik kuojas ir karšius, bet ir ešerius. Todėl eksperimentuoti reikia su įvairiais aromatais, kol nustatysite, kuo kvepiantis patraukliausias jūsų pamėgtuose ežeruose reziduojantiems ešeriams.

Visi meškeriotojų reikmėms skirti aromatizatoriai turi vieną trūkumą – net ir stipriausiai kvepiančios medžiagos vandenyje gana greitai išsikvepia. Greičiausiai išsikvepia skysti aromatizatoriai ir purškalai, kiek ilgėliau kvapnų šleifą paskui plaukiantį voblerį ar sukrę skleidžia aromatiniai tepalai. Todėl spiningininkas kas keliolika metimų turi patepti ar apipurkšti masalą aromatizatoriumi iš naujo, o tai esminis nepatogumas. Tačiau spiningininkai sugalvojo gudrybę, kaip pagardinti masalus gana ilgam laikui. Beje, tam nereikia pirkti brangių masalų, o viską galima pasidaryti namuose.

Vienas tokių veiksmingų triukų naudojamas viliojant vangias žuvis guminukais.   Viskas ko reikia, tai – vienkartinis švirkštas, pirktinis arba savadarbis įrankis „Double Punch“ masalams skvarbyti, vandeniui atsparių klijų tūbelė, porolono arba veltinio gabaliukas, guminukas bei buteliukas su aromatizatoriumi. Guminuko korpuse masalų skvarbymo pjaustykle išpjaunama 1-2,5 cm skersmens kiaurymė. Jos vieta – ties guminuko uodegos pagrindu, kad aromatas sklistų už masalo, o ne į šonus. Ta pačia pjaustykle iš stangraus akyto porolono ar veltinio išpjaunama tokio pat skersmens kempinėlė. Guminuko korpuse išpjautos kiaurymės kraštai patepami momentiniais klijais ir į ją įstatoma kempinėlė. Belieka švirkštu pasemti aromatizatoriaus ir įšvirkšti 1,5-2 ml aromatizatoriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius