Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijuose paaiškėjo geriausias šalies spiningautojas – alytiškis Tomas Valentukonis

Savaitgalį Lazdijų rajone vykusiose žvejų varžybose „Pasienio fiesta“ paaiškėjo geriausi šalies spiningautojai. Nugalėtoju tapo didžiausią lydeką varžybose ištraukęs alytiškis Tomas Valentukonis. Žuvis svėrė 1 kilogramą 45 gramus.
Lazdijų mero taurę už didžiausią pagautą lydeką laimėjo Tomas Valentukonis is Alytaus
Lazdijų mero taurę už didžiausią pagautą lydeką laimėjo Tomas Valentukonis is Alytaus / Aldo Liaukaus nuotr.

Baltajo ežere iš viso varžėsi 30 žvejų iš visos Lietuvos. Ištikimiausi šio pomėgio dalyviai atvyko net iš Biržų, Palangos, Kauno, Alytaus, Druskininkų. Netrūko ir vietinių meškeriotojų.

Su vyrais varžėsi ir vienintelė varžybose dalyvavusi moteris – lazdijietė Ingrida Vincevičiūtė. Nors pernai moteris nušluostė nosis visiems vyrams ir pati iškovojo Lazdijų rajono mero Artūro Margelio įsteigtą Didįjį prizą, šiemet ežeras merginai nebuvo dosnus, ji grįžo iš jo tuščiomis.

Didžiausias laimikis buvo lazdijiškio Ąžuolo Baleženčio – jo sugautos žuvys iš viso svėrė 1 kilogramą 90 gramų. Prizą iškovojo ir lazdijietis Aurimas Puniškis – už didžiausią sugautą ešerį (390 gramų).

Iš trisdešimties į ežerą išplaukusių varžytis žvejų su laimikiu į krantą grįžo tik dešimt, visi kiti – tuščiomis rankomis.

Iš viso pagauta varžybų metu 6 kilogramai 175 gramai žuvies. Tačiau ir sugautos žuvys po varžybų teisėjų verdikto, pamatuotos ir susvertos, buvo paleistos atgal į Baltajo ežerą.

Žvejų varžybos yra tradicinė Lazdijų rajono šventės „Pasienio fiesta“ dalis, nuo kurios prieš vienuolika metų prasidėjusios žvejų mėgėjų varžytuvės virto pagrindine Lazdijų rajono metų švente, kasmet sulaukiančia tūkstančių dalyvių ir žiūrovų iš Lietuvos bei užsienio valstybių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius