Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merkio upės žemupį sudrebino žvejybos museline meškere varžybos

Liepos 13 dieną, šeštadienį, į Puvočių stovyklavietę susirinko muselinės žvejybos meistrai iš Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos, kurie varžėsi dėl pirmojo Baltijos žūklės museline meškere taurės etapo nugalėtojo vardo.
news_5d2c62dd7cc9448bdbc2.jpg
Puvočiuose varžėsi muselinės žvejybos meistrai
Temos: 2 Žūklė Žvejyba

Į Museline.lt komandos organizuojamas varžybas susirinko 30 žvejų, kurie kartu geru oru pasidžiaugti atsivežė ir palaikymo komandas. Pastaruoju metu be perstojo žliaugęs lietus nesudrumstė krištolinio Merkio vandens, o stovyklavietė jau šeštą valandą ryto buvo pilna žvejų, besiruošiančių meškeres varžyboms ir nekantriai laukiančių jų pradžios.

Tačiau nekantruoliams teko kiek palaukti – žvejyba prasidėjo kaip numatyta, lygiai 11:00. Už kiekvieną varžybų metu pagautą, ilgesnį nei 25 cm kiršlį ar upėtakį buvo skiriama 100 taškų, už kiekvieną centimetrą virš 25 cm ribos – dar 20 taškų. Varžybų nugalėtoju buvo skelbiamas daugiausiai taškų dienos pabaigoje turintis dalyvis.

Nuo pat pirmų minučių kova buvo itin įnirtinga, o pirmajai varžybų daliai pasibaigus išaiškėjo du tvirti varžybų lyderiai, nuo visų kitų dalyvių pabėgę daugiau nei 700 taškų. Pirmoje vietoje įsitvirtino Latvijos atstovas Andrejus Gusenkovas, o vos 180 taškų už jo – daugkartinis Lietuvos čempionas Remigijus Bobinas.

Po pietų pertraukos žvejai vėl išsiskirstė į iš anksto numatytus sektorius. Artimiausios kelios valandos nulėmė varžybų nugalėtoją. Per pietus prasidėjęs lietus pakeitė žvejybos sąlygas dalyviams ir pareikalavo iš jų sugebėjimo prisitaikyti. Kad šį sugebėjimą turi, įrodė R.Bobinas, antroje dienos dalyje pagavęs 7 tinkamo dydžio kiršlius. Jo artimiausiam varžovui sekėsi kiek prasčiau, o pirmoje dienos pusėje tylėjęs latvis Andis Vecverdinsas žuvis pradėjo traukti vieną po kitos, bandydamas pasiekti prizininkų trejetuką.

Dienos pabaigoje, visiems dalyviams grįžus į stovyklavietę ir susumavus taškus už pagautas žuvis paaiškėjo prizininkai: 1. Remigijus Bobinas – 3640 taškų 2. Andrejus Gusenkovas – 2840 taškų. 3. Andis Vecverdinsas – 2040 taškų.

Apdovanojimą už didžiausią pagautą žuvį laimėjo Polijs Jondris, pagavęs 39 cm kiršlį ir bendroje įskaitoje užėmęs 4 vietą su 1960 taškų.

Antrasis BFFC (Baltic Fly Fishing Cup) etapas vyks Latvijoje, Gaujos upėje, kur paaiškės ne tik antrojo etapo, tačiau ir bendrosios įskaitos nugalėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius