Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžinišką lašišą pagavęs klaipėdietis: „Nebejaučiau rankų“

40 minučių – tiek truko klaipėdiečio Igno Luotės kova Baltijos jūroje su milžiniška lašiša. 16,4 kilogramo svėrusi žuvis tapo įspūdingu įrašu žvejo trofėjų sąraše.
Klaipėdietis Ignas Luotė sekmadienį Baltijos jūroje pagavo milžinišką lašišą, svėrusią 16,4 kilogramų.
Klaipėdietis Ignas Luotė sekmadienį Baltijos jūroje pagavo milžinišką lašišą, svėrusią 16,4 kilogramų. / Asmeninio archyvo nuotr.

Sekmadienio popietę į žvejybą Baltijoje išplaukęs klaipėdietis Ignas Luotė džiaugėsi per trumpą laiką velkiaujat pagautomis lašišomis. „Bet jos buvo nedidelės, gal po 4–5 kilogramus svėrė. Žvejyba ėjo į pabaigą, kai užkibo ši“, – pasakojo žūklės gidu dirbantis I.Luotė.

Patyręs žvejys išsyk suprato, kad laimikis – rimtas. „Visa kova truko apie keturiasdešimt minučių. Kai traukiau – jau nejaučiau ir rankų. Žuvis svėrė 16,4 kilogramo, jos ilgis buvo 118 cm. Gerai, kad buvau su draugu. Vienam būtų kur kas sunkiau ir žuvį laikyti ir graibštą pakišti“, – tvirtino žvejys.

VIDEO: Klaipėdietis žvejys sugavo 16,4 kg lašišą

Mažąsias lašišas žvejai tą dieną paleido atgal į jūrą, didžiąją parsigabeno.

„Žuvies nevalgau, labiau mėgstu mėsą, tad lašišą pasiėmė draugas. Man liko nuotrauka“, – šypsojosi klaipėdietis.

I.Luotė buvo girdėjęs, kad kažkam Baltijos jūroje prie Lietuvos krantų buvo pavykę pagauti ir 18 kg lašišą. Pats jis didžiuojasi prieš kelerius metus pagavęs taip pat 18 kg svėrusį karpį.

„Prie Švedijos, esu girdėjęs, jog galima pagauti ir per 20 kilogramų sveriančių lašišų“, – teigė žvejys.

Lietuvos rekordų knygoje yra užfiksuotas 1991-aisiais pasiektas rekordas – Lietuvoje pagauta 26,7 kg svėrusi lašiša. Tačiau ši žuvis buvo pagauta upėje. Vėliau dar gauta duomenų apie milžiniškas – daugiau nei 20 kilogramų siekusias žuvis – pagautas Neryje, Šventojoje. Tačiau niekur neužfiksuota, kokią didžiausią lašišą lietuviai pagavo Baltijos jūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius