-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos žvejams nebereikės vargti: atvertos žvejybos iškrovimo vietos

Nidoje ir Juodkrantėje atvertos žvejybos iškrovimo vietos, palengvinsiančios žvejų kasdienybę.
Žuvys
Žuvys / Aplinkos ministerijos nuotr.

Daugiau nei dešimtmetį Neringos žvejai akcentavo būtinybę įkurti vietas, skirtas laivams nuleisti į Baltijos jūrą ar iš jos ištraukti. Daugiau nei dvidešimties vietinių žvejybos verslo įmonių prašymai šioms vietos įrengti gauti dar 2006-aisiais. Šie prašymai Neringos savivaldybei tapo paskata siekti, kad Baltijos jūros pakrantėje Nidoje ir Juodkrantėje būtų įrengtos žvejybos iškrovimo vietos. Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007–2013 metų veiksmų programos paramos sutartys žvejybos iškrovimo vietoms Nidoje ir Juodkrantėje įrengti pasirašytos 2014-ųjų spalio mėnesį.

Įrengė per metus

„Buvo suteiktas labai trumpas projektų įgyvendinimo terminas. Vos per metus įgyvendinti tiek projektavimo, tiek statybos darbai. Dėl trumpo laiko, galbūt, buvo įvertintos ne visos aplinkybės, daugiau galvota apie ateitį ir didesnius žvejų laivus, todėl tam, kad šiais objektais galėtų dar patogiau naudotis mūsų žvejai, teks atlikti kelis patobulinimus“, – šventinių iškilmių metu kalbėjo meras Darius Jasaitis, dėkojęs visiems prisidėjusiems prie projektų Nidoje ir Juodkrantėje įgyvendinimo.

Įrengus žvejybos iškrovimo vietas buvo sudarytos sąlygos žvejams vykdyti kokybišką veiklą, pagerintos jų darbo sąlygos, sudarytos prielaidos žvejybos verslo plėtrai ir konkurencingumo didinimui. Neringos savivaldybės mero teigimu žvejybos iškrovimo vietos jau sėkmingai tarnauja ne tik žvejams, bet ir kurorto gyventojams ir svečiams. Jos tapo ištisą parą lankomomis apžvalgos aikštelėmis bei patogia prieiga prie Baltijos jūros.

Žvejai galės dirbti civilizuotomis sąlygomis

Anot Lietuvos Respublikos Seimo nario, kuris yra ir Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos narys, Raimundo Paliuko, nauji objektai Nidoje ir Juodkrantėje padės Neringos žvejams dirbti civilizuotomis sąlygomis.

„Žvejams nebereikės patiems valčių traukti iš šaltos jūros, tad galime tikėtis ne tik ekonominio tikslingumo, bet ir naudos sveikatai. Be to, kaip ir pastebėjo meras, džiugu, kad ši infrastruktūra tarnaus ne tik žvejams, bet visam kurortui“, – naujų objektų atsiradimo proga sveikino Seimo narys R. Paliukas.

Žvejybos iškrovimo vietų pristatymo iškilmėse rangos darbus atlikusios UAB „LitCon“ atstovai Neringos savivaldybės merui Dariui Jasaičiui įteikė simbolinį raktą, kuris buvo perduotas objektus prižiūrėsiančios UAB „Neringos komunalininkas“ vadovei Danguolei Seselskytei. Renginio metu atliktas ir simbolinis, žvejybos iškrovimo vietų atidarymą žymintis veiksmas – perkirpta juostelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius