-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Numatomi nauji mėgėjiškos žūklės leidimų įkainiai

Antradienį Seimo plenarinio posėdžio metu bus svarstomas Mėgėjiškos žūklės įstatymo pakeitimo projektas, kuriuo siekiama sureguliuoti mėgėjiškos žūklės taisykles, išduodamus leidimus, žvejų mėgėjų teises bei pareigas. Įstatymo projekte yra aptariamas ir žvejams mėgėjams vienas aktualiausių klausimų – žvejybos leidimų kaina.
Beužaugantis ežerėlis
Ežerėlis / M.Abramavičiaus nuotr.
Temos: 1 Žvejyba

Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio pranešime spaudai teigiama, kad projekte numatyta, jog už žvejybos leidimus privalės mokėti visi, žvejojantys valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose, į kuriuos neišduoti leidimai naudoti žvejybos plotą, taip pat tuose, į kuriuos neišduoti leidimai naudoti žvejybos plotą ir organizuota limituota žvejyba, bei į tuos, į kuriuos išduoti leidimai naudoti žvejybos plotą. Privačiuose žuvininkystės vandens telkiniuose žvejybos kainą nustato vandens telkinio savininkas.

Žvejoti nemokamai bus suteikta galimybė tik fiziniams asmenims iki 16 metų, vyresniems nei 62 metai ir neįgaliesiems valstybiniuose žuvininkystės telkiniuose, kuriuose neišduoti leidimai naudoti žvejybos plotą ir neorganizuota limituota žvejyba. Projekte taip pat numatyta galimybė minėtiems asmenims žvejoti sumokėjus tik 50 procentų nustatyto mokesčio tuose valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose, kuriuose neišduoti leidimai naudoti žvejybos plotą ir organizuota limituota žvejyba.

Dėl naujo Mėgėjiškos žūklės įstatymo projekto labiausiai sunerimo tie žvejai mėgėjai, kurie gyvena šalia vandens telkinių ir žūklė jiems tapusi tradicija ar gyvenimo būdu. Daugumai iš jų, priėmus įstatymo projektą, žvejyba taps prabangos paslauga.

Atsižvelgdamas į gyventojų skundus bei išsakytas mintis, Seimo narys R.Žemaitaitis Mėgėjiškos žūklės įstatymo projektui pateikė pasiūlymą, kurio pagrindu fiziniai asmenys, gyvenantys ne toliau kaip 100 m iki vandens telkinio, galėtų įsigyti žvejybos leidimus 50 procentų pigiau. Išskirtinis dėmesys suteiktas ir Rusnės seniūnijos gyventojams.

„Rusnės salos gyventojams, apsuptiems vandens telkinių, žvejyba yra tradicija, gyvenimo būdas, kultūros dalis, todėl apmokestinti Rusnės gyventojų mėgėjišką žvejybą taip pat kaip ir atvykstančių į salą žvejų, būtų neteisinga vietinių gyventojų atžvilgiu. Atsižvelgiant į tai, pateikiau pasiūlymą, kuriuo Rusnės seniūnijoje registruotiems fiziniams asmenims būtų suteikta galimybė žvejybos leidimus įsigyti 50 procentų pigiau“, – komentavo savo pateiktą pasiūlymą R. Žemaitaitis.

Jei toks pasiūlymas Seimo nebus priimtas, parlamentaras tikisi palankios aplinkos ministro pozicijos. Prieš keletą savaičių pastarajam buvo pateiktas paklausimas dėl galimybės diferencijuoti mėgėjiškos žūklės leidimų kainas, atsižvelgiant į žvejų gyvenamąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius