-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Palangos stinta“ kurortui priminė vasaros antplūdį

Devintoji „Palangos stintos“ šventė pajūrio kurortui sugrąžino poilsiautojus. Šeštadienį Palanga priminė vasaros savaitgalius, su pilna J. Basanavičiaus gatve ir gausiu smalsuolių būriu ant tilto į jūrą.
Kurorto verslininkai trynė rankomis: stintos šventė sulaukė svečių antplūdžio.
Kurorto verslininkai trynė rankomis: stintos šventė sulaukė svečių antplūdžio. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Žūklės draugai renkasi čia.

Kurorto verslininkų sumanyta žiemos šventė pasiteisino su kaupu: „Palangos stinta“ išpopuliarėjo. Paragauti marinuotų, keptų, vytintų ar rūkytų stintų suvažiuoja 30–40 tūkst. žmonių. Vietos verslininkai įsitikinę, kad ir šią šventę apsilankė dar daugiau žmonių. „Toks jausmas, kad čia visa Lietuva suvažiavo, o Palangos tiltas tuoj ims ir neišlaikys“, – šypsojosi vietos verslininkai.

Į „Palangos stintą“ suvažiavo pramogautojai iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Pasižvalgyti po Palangą atvažiavo ir rusų, baltarusių bei kaimynų latvių.

Šią žiemą jūra ir marios buvo kaip niekad dosnios žvejams stintų. Vietinių tikinimu, tokio laimikio nebūta pastaruosius septynerius metus.

Likus savaitei iki šventės pūgos sutrikdė žvejybą. Nepaisant to, vietos verslininkai nesiskundė – šventei užkaupė pakankamai stintų.

Šviežių žuvų Palangoje buvo galima įsigyti tik keliose vietose. Jų kilogramo kaina siekė 14–16 Lt.
Palangos svečiai labiausiai gundėsi keptomis, marinuotomis ar rūkytomis stintomis. Prie prekeivių driekėsi ilgiausios eilės. Kainos išliko panašios kaip ir per ankstesnes šventes.

Penkios nedidelės arba keturios didesnės keptos stintos su karšta bulve kainavo 9–10 Lt, stintienės dubenėlis – 5 Lt, keptos marinuotos stintos – 10 Lt. Už stintas drebučiuose prašyta 15 Lt. Kelios rūkytos stintos kainavo 16 Lt.

Į pajūrį suvažiavę svečiai teigė nesitikėję tokio antplūdžio. „Vasarą tiek žmonių nesu matęs Palangoje. O čia žiemą! Atrodo, kad visi metė visus savo darbus ir atvažiavo į Palangą“, – teigė iš Kėdainių į pajūrį atvykęs Regimantas.

Nors dauguma praeivių garsiai stebėjosi brangia žuvimi, vis tiek stojo į eilę ir kantriai laukė karštos stintos. „Ne kasdien gali paragauti šios žuvies. Atvažiavome iš Žemaitijos, tai ir tų dešimt litų negaila“, – aiškino Algimantas.

Teigiama, kad „Palangos stintos“ šventėje dalyvavo 17 kavinių, 84 tautodailininkai, siūlę prisiminimui įsigyti vilnos šlepečių, molinių puodynių, megztų kojinių, metalo žvakidžių ar kitų rankų darbo kūrinių.

Pelną po šio savaitgalio skaičiuos ir kurorto viešbučiai. Likus savaitei iki šventės buvo rezervuoti beveik visi kambariai Palangos viešbučiuose ir svečių namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius