Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priešnuodis nuo erkių ir rasos

Orai atšilo ir tapo nepatogu meškerioti, apsiavus ilgaauliais guminiais bridbačiais. Ypač neperšlampamais juodos spalvos batais. Saulutė pakaitina – koja kaip kalvės žaizdre. Žinoma, gali žvejoti basas, tačiau tik iš valties, o paupiu be batų toli nenužingsniuosi. Žūklės mados pokyčiai rodo, kad ilgaauliai bridbačiai žvejų jau nebetenkina, o kuo tokiu atveju rekomenduoja autis ekspertai?
Boty
Boty

15min.lt Žūklės rubrika

Sunku įsivaizduoti, kad šiuolaikinis meškeriotojas žūklėje vilkėtų kokius nors palaikius drabužius ir autųsi tuo, kas jau seniai atliko nuo darbų. Žūklė ir puiki, komfortiška savijauta tapo sinonimais. Tad ir komfotiškos avalynės klausimai – ne antraeiliais. Naujoviškas žvejo apavo stilius – specialios konstrukcijos aulinukai, ant kurių aulo prisiūta emblemėlė su magišku žodžiu „Gore-Tex“ ir kurie pasiūti iš specialiai apdorotos odos. Ji neperšlampa, bet pro ją  į išorę išgaruoja drėgmė, kurią išskiria prakaituojanti koja. Na, o išgaruoja todėl, kad aulinuko konstrukcijoje tarp viršutinio apvalkalo ir odos – kapsulė, kurios išorinė pusė – teflono membrana. Būtent ši membrana turi savybę į vieną pusę praleisti drėgmę, o bet kokią invaziją į aulinuko vidų atremia. Tačiau tokia patogi avalynė turi vieną nedidelį trūkumą. Braidant po rasotą žolę šlampa kelnės, o antra – po drabužiais gali palįsti erkė.
  
Spręskite patys, kuris dalykas blogesnis, tačiau geriausia apsisaugoti ir nuo drėgmės, ir nuo klimato pokyčius pajutusių ir atakuojančių kone visus metus erkių. Kaimyninėje Lenkijoje veikiančios „Campus“ firmos specialistai sugalvojo puikią išeitį – tai priedas prie batų pavadintas „Boty“ ir primenantis senoviško stiliaus golfo kojines. Iš esmės tai ir yra specialios kojinės. Tik pėda nukirpta. Jos siuvamos įvairių ilgių, bet populiariausios – iki pusės blauzdos ir iki kelių. Šios kojinės labai lengvos, nes siuvamos iš specialaus, pagal „Endura“ technologiją pagaminto audinio, kurio neperplėši užkliuvęs už šakos. Svarbiausi kojinių pranašumai du - jos neperšlampa, tačiau lygiai kaip ir pagal „Gore-Tex“ arba „Vapor-Tex“ technologiją pagaminti aulinukai išgarina į išorę drėgmę. Antra, jos pasiūtos taip, kad aklinai uždengia ir aptempia aulą, tad erkėms kelias užkirstas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius