-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Primena žuvies sriubą: išleidžiamame Laukžemių tvenkinyje per žuvis nėra kur kojos pastatyti

Išleidžiamame Laukžemių tvenkinyje Klaipėdos rajone belikę vos 30 cm vandens ir vaizdas veikiau primena žuvies sriubą: gyviai jau nebetelpa vandenyje. Nemažai ir kritusios žuvies.
Laukžemių tvenkinys
Laukžemių tvenkinyje likę vos 20-30 cm vandens – likusios žuvies koncentracija milžiniška. / Mindaugo Limonto nuotr.

„Atrodo, kad lipi joms ant galvų su bridkelnėmis – tokia didelė žuvies koncentracija. Vandens jau bėra koks 20-30 centimetrų“, – aiškino vienas iš žuvų gelbėtojų – Mindaugas Limontas.

Išleidžiamo Laukžemių tvenkinio žuvis entuziastingai gelbėjantys žvejai penktadienį jau pervežė du reisus žuvų į Trinyčių tvenkinį Klaipėdos centre.

„Yra nemažai, kaip mes sakome, monstrų. Taip, jos nėra tokios, koks buvo didysis šamas, bet tikrai yra nemažai“, – aiškino pašnekovas.

VIDEO: Nuleistame tvenkinyje – šimtai nugaišusių žuvų

Penktadienį jie ketina dar kelis kartus suorganizuoti reisus tarp Laukžemių ir Trinyčių tvenkinių.

„Tai, ką mes matome šiandien – vaizdas koks galėjo būti jau anksčiau, jei būtume nieko nedarę. Žuvis nesugeba išplaukti į Danę, ji priešinasi, rausiasi į dumblą ir gali žūti“, – teigė M.Limontas.

Žvejai apgailestavo, kad nemažai žuvies jau krito. Klaipėdos rajono žvejų užmojai gelbėti išleidžiamo tvenkinio žuvis tapo užkrečiamu. Prie žvejų prisidėjo dar koks dvidešimt vyrų. Savo transportą pasiūlė viena privati kompanija.

Dalis žuvų iš Laukžemių buvo perkelta į Tūbausių ir Lazdininkų tvenkinius Kretingos rajone. Dalį žvejai savo iniciatyva ir lėšomis pervežė į Trinyčius. Aplinkosaugininkai skaičiavo perkeliamų žuvų kiekius ir netrukus pasidalins rezultatais.

Anot vieno iš žvejų – Tomo Navalinsko, Trinyčių tvenkinys smarkiai praturtės. „Toks įžuvinimas kainuotų milžiniškus pinigus. Pažiūrėkite, kokie karpiai, šamai, lydekos, net amūrai čia įleisti“, – teigė jis 15min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius