-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priminimas žvejams: nuo kovo 1 d. draudžiama gaudyti kiršlius ir sterkus

Aplinkosaugininkai primena žvejams, kad nuo kovo 1 d. iki gegužės 15 d draudžiama gaudyti kiršlius, o iki gegužės 20 d. – sterkus. Tai vienos vertingiausių žuvų mūsų vandenyse. Jų ištekliams gausinti šios žuvys veisiamos dirbtinai. Vien praėjusiais metais Aplinkos ministerija iš žuvininkystės bendrovių nupirko ir rudenį ežeruose įveisė 180 tūkst. sterkų. 
Žvejas
Žvejas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Už draudžiamą šių žuvų žvejybą gresia nuo 115 iki 289 eurų bauda. Iš pažeidėjų bus konfiskuojami žvejybos įrankiai ir priemonės (valtys). Pažeidėjai taip pat turės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – už kiekvieną neteisėtai sugautą kiršlį ar sterką sumokėti po 158,5 Eur. Jeigu žuvys bus sugautos draustinyje ar rezervate, teks sumokėti trigubai daugiau. 

Nemuno žemupio vietos gyventojai nuo kovo 1 d., įsigiję žvejo mėgėjo korteles limituotai stintų žvejybai, jas gali žvejoti tinkliniu samčiu nustatytose Nemuno, Skirvytės, Pakalnės, Auštumalės ir Minijos upių atkarpose.

Mėgėjų žvejybos įstatymas draudžia prekiauti žvejų mėgėjų sugautomis žuvimis. Šiuo metu yra parengtos Administracinių nusižengimo kodekso pataisos, kuriose už mėgėjų žvejybos metu sužvejotų žuvų ir jų produktų prekybą numatyta bauda nuo 90 iki 290 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius