Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savadarbė etiketė padeda nepamiršti

Kiekvienas meškeriotojas puikiai žino, kad iš akies nustatyti valo skersmenį sunku galima tik apytiksliai, tačiau meškeriojant neretai prireikia prisiminti, kokio skersmens valas užvyniotas ant ritės būgnelio. Ką tada daryti - juk specialiu prietaisu – mikrometru bagažo neapsunkinsi, nes jo gali neprireikti.
Savadarbėje etikėtėje, priklijuotoje prie būgnelio sijonėlio vidinės pusės galima pažymėti ne tik valo skersmenį, bet ir kitas charakteristikas
Savadarbėje etikėtėje, priklijuotoje prie būgnelio sijonėlio vidinės pusės galima pažymėti ne tik valo skersmenį, bet ir kitas charakteristikas

Įvairiems meškeriojimo būdams naudojamas skirtingo skersmens valas. Net ir meškeriojant jūroje dažnai būna svarbu tiksliai žinoti valo skersmenį, nuo kurio priklauso valo tvirtumas, o gaudant žuvis ežere ar upėje plūdine arba dugnine meškere, valo skersmuo dažnai būna lemiamas parametras, nuo kurio priklauso, kibs žuvys ar ne?

Karšiai, kuojos, lynai, karosai, raudės ir kitos karpinės žuvys puikiai mato vandenyje ir pastebi storus valus, todėl joms meškerioti naudojami kiek įmanoma plonesni valai. Jokių problemų meškeriotojui neiškyla, kai reikia pasidaryti pavadėlį, nes keliasdešimties centimetrų ilgio valo atkarpą jis nuvynioja nuo pakuotės, ant kurios pažymėtas valo skersmuo ir atsparumas apkrovoms. O kaip atsiminti, kokio skersmens valas užvyniotas ant ritės būgnelio?

Dažniausiai tą momentą, kai prireikia prisiminti valo skersmenį, nuo dienos, kai valas buvo užvyniotas ant būgnelio, skiria ne vienas mėnuo, o kartais ir metai. Iš žmogaus atminties gana greitai išsitrina įvairios smulkmenos, prie kurių priskirtinas ir naudojamo valo skersmuo. Tačiau atmintį perkrauti nebūtina, nes yra paprastas ir efektyvus būdas visada žinoti, kokio skersmens valas užvyniotas ant valo būgnelio.

Iš lapelio, kurio viena pusė lipni, iškerpamas stačiakampis ir užklijuojamas ant vidinės ritės valo būgnelio sijonėlio pusės. Tada ant jo užrašomas valo skersmuo. Jei keisite valą, atklijuosite savadrabę etiketę ir priklijuosite kitą – su nauja informacija. Beje, ant lapelio kai kurie meškeriotojai pasižymi ne tik valo skersmenį, bet ir gamintoją, valo atsparumą apkrovoms (kg) bei metus, kada valas pradėtas naudoti. Pastaroji žyma labai praverčia, kai reikia prisiminti, kuriuos valus jau reikėtų keisti, nes dauguma tradicinių vienagyslių valų tarnauja vieną sezoną ir tik geriausių gamintojų valai nekeičia savybių porą sezonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius