Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slankus kabliukas – universali „drop-shot“ versija

Tiek pirktinių, tiek savadarbių įnagių žūklei „drop-shot“ metodu konstrukcija dažniausiai tipiška – kabliukas, ant kurio veriamas masalas, pririšamas mirtinai. Kitaip tariant, kabliukas tvirtu, neslankiu mazgu pririšamas reikiamu atstumu (0,20 - 1,5 m) nuo sukučio su segtuku, reikiamos formos svareliui kabinti.
 Kabliukas su prilituotu prie kotelio metaliniu vamzdeliu puikiai tinka sukonstruoti slankų „drop-shot“ montažą
Kabliukas su prilituotu prie kotelio metaliniu vamzdeliu puikiai tinka sukonstruoti slankų „drop-shot“ montažą

Dar daugiau žūklės naujienų didžiulėje „Facebook“ grupėje (spauskite čia).

Kad gelmę, kurioje plukdomas masalas, galima būtų keisti pagal žūklės sąlygas, sugalvotas specialus segtukas, jungiantis valą su svareliu. Valas į šį segtuką tik įspraudžiamas, o reikalui esant paslenkamas aukštyn arba žemyn. Deja, tokia „drop-shot“ versija turi esminį trūkumą: jei svarelis įstringa tarp akmenų ar užkliūva už kerplėšos, su juo praktiškai visada tenka atsisveikinti.

Todėl visk tik dažniau naudojami neslankūs svareliai, siekiant neoatirti didelių nuostolių, tačiau, kaip jau minėta, bet kuri „drop-shot“ montažo versija, kurios kabliukas pririštas nekintamu atstumu nuo svarelio, neuniversali.

Spininguojant dažnai pasitaiko, kad kurį laiką palei pat dugną kibę ešeriai ar net sterkai, staiga nustoja atakuoti masalą.

Spininguojant dažnai pasitaiko, kad kurį laiką palei pat dugną kibę ešeriai ar net sterkai, staiga nustoja atakuoti masalą. Vienintelė išeitis – masalą plukdyti ne 20 cm virš dugno, o pusmetriu ar net visu metru aukščiau. Bet ką daryti, jei svarelis, plukdant masalą, turi vilktis dugnu?

Naudojant neslankų svarelį, išeitis viena – montažą tenka keisti tokiu, kurio kabliukas pritvirtintas mažiausiai 30 cm aukščiau. Tai užima nemažai laiko, o svarbiausia, kad reikia turėti atsargą įvairių montažų, kuriuos gali tekti keisti kelis kartus, kol masalas atsidurs reikiamame horizonte.

Gerokai palengvinti spiningavimą gali „drop-shot“ montažo versija su slankiu kabliuku. Tokį įnagį sukonstruoti nesudėtinga – jam reikia tinkamo šiam žūklės būdui kabliuko su vamzdeliu, prilituotu prie kotelio. Tokios konstrukcijos kabliukas visada užtikrina, kad masalas plauktų horizntalioje padėtyje. O kaip padaryti, kad jį galima būtų slankioti valu?

Kabliukas įtvirtinamas tarp dviejų guminių rutuliukų, užvertų ant valo ir atliekančių fiksatorių vaidmenį. Jie pakankamai tvirtai laiko kabliuką kibimo metu, na, o jei laimikis pasitaikys labai stambus, kabliukui nusiverti nuo valo neleis sukutis su segtuku, tačiau kabliuką galima lengvai paslinkti valu žemyn arba aukštyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius