Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugauta gigantiška menkė

Paskutinį balandžio sekmadienį meškeriojimo centro „Soroya Havsfiske Senter“, įsikūrusio Breivikbotno uostelyje, prieplaukoje buvo nekantriai laukiama sugrįžtant iš žūklės katerio, kurio ekipažas pranešė, kad sugavo gigantišką menkę ir bus reikalingos sertifikuotos labai tikslios svarstyklės nustatyti neeilinio laimikio masei.
 Naujojo rekordo autorius Michaelis Eisele ir žūklės gidas Darius Ignatavičius su gigantiška menke, suviliota baltai juodu guminuku
Naujojo rekordo autorius Michaelis Eisele ir žūklės gidas Darius Ignatavičius su gigantiška menke, suviliota baltai juodu guminuku

Žūklės paslaptys ir naujienos „Facebook“ tnkle (junkis ir tu)

Breivikbotno uostelio ir „Soroya Havsfiske Senter“ meškeriojimo centro, esančių Norvegijos jūros Sorojos saloje vardai jau ne pirmą kartą atsiduria karščiausių meškeriojimo naujienų puslapiuose – pernai iš šio centro išplaukusio katerio ekipažas sumeškeriojo 41,79 kg svėrusią menkę, kuri tapo Europos rekordu.

Žūklės gido Dariaus Ignatavičiaus, vadovaujančio „Soroya Havsfiske Senter“ centrui, žodžiais, šiemet vokiečių meškeriotojo Michaelio Eisele ištraukta menkė taip pat netilpo į dvi standartines laimikio dėžes, talpinančios po dvidešimt kilogramų žuvų, tačiau, kol ji neatsidūrė ant vietinės žuvies perdirbimo gamyklos svarstyklių „lėkštės“, niekas nesiėmė prognozuoti, kiek tiksliai svers įspūdingas laimikis.

Kai svarstyklių skalėje pasirodė skaičius 47,2 kg, meškeriotojai suvokė, jog tapo naujo pasaulio rekordo liudininkais.

Tik, kai svarstyklių skalėje pasirodė skaičius 47,2 kg, dalyvavę svėrimo procedūroje centro darbuotojai ir meškeriotojai suvokė, jog tapo naujo pasaulio rekordo liudininkais. Ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas Niufaundlende, ties kurio krantais 1969 metais buvo sugauta 44,79 kg svėrusi menkė. Šis rekordas išsilaikė beveik pusę šimtmečio.

Pasvėrus gigantišką menkę, iki vėlumos, laikantis visų formalumų, buvo pildoma paraiška „International Big Game Association“ asocijai, užregistruoti naują pasaulio rekordą. Šiandien Sorojos sala pagrįstai gali būti vadinama stambiausių menkių meškeriojimo sostine, nes šalia jos esančių Alta fiordo žiočių akvatorijoje  su meškerioti 15-20 kg trofėjų – įprastas dalykas ir jau kelintus metus iš eilės sugaunamos 30-40 kg menkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius