Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šventosios upėje Zarasų rajone jau šiemet turėtų padaugėti lašišinių žuvų

Šventosios upėje tarp Antalieptės ir Dusetų išleistos 133 vertingos kelis metus paaugintos ir iki 3 kg svorio lašišinės žuvys – šlakiai. Dar tiek pat čia jų bus išleista birželį. Jau šiemet kiekviena patelė turėtų išneršti ne mažiau kaip 4-6 tūkst. ikrelių, praneša Aplinkos ministerija.
Lašiša
Lašiša / Photos.com nuotr.

Ši Šventosios atkarpa Gražutės regioniniame parke Zarasų rajone, pasak šio parko direktoriaus Gedo Kukanausko, yra tinkamiausia lašišinėms žuvims augti ir veistis. Per pastaruosius dvejus metus čia jau išleista daugiau kaip 6 tūkst. paaugintų margųjų upėtakių. Jie bus veisiami ir šiemet.

Siekiama, kad ši Šventosios atkarpa taptų tokia pat žuvinga., kokia buvo prieš 30-40 metų, kai pastačius Antalieptės hidroelektrinę buvo sunaikinti keli kilometrai lašišinių žuvų nerštaviečių. 

Teks koreguoti taisykles

Lašišinėms žuvims apsaugoti Šventosios atkarpoje nuo Antalieptės hidroelektrinės tvenkinio iki Sartų ežero bus patikslintos Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės.

Čia, Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjo Vilmanto Graičiūno teigimu, bus galima žvejoti tik paleidžiant kiekvieną sugautą šlakį ar margąjį upėtakį. Nusprendusiems pasiimti tokią sugautą žuvį teks sumokėti daugiau kaip 600 eurų gamtos ištekliams padarytai žalai atlyginti.

Minėtoji Šventosios atkarpa yra priskirta „Žvejybos rojaus“ projekto vandens telkiniams. Šiemet šiuose telkiniuose bus įveisiamos lydekos, sterkai, šamai, lynai ir margieji upėtakiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius