Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakų ežeryne įveistos lydekos

Praėjusią savaitę Lietuvos valstybinio žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centro (LVŽŽTC) specialistai atsidūrė poilsiautojų, kuriuos į Trakus atviliojo gražūs orai, dėmesio centre - daugelis jų pirmą kartą galėjo savo akimis pamatyti, kaip atliekamos įžuvinimo procedūros.
Trakų pilis
Trakų pilis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Į penkis Trakus juosiančio ežeryno ežerus - Galvę, Skaistį, Luką, Akmeną ir Totoriškius buvo leidžiami lydekų jaunikliai ir lervutės, kurios išsirito šį pavasarį LVŽŽTC veislynų inkubatoriuose. Lydekų jaunikliai leidžiami ir į kitus šalies ežerus, kurie priklauso valstybinių vandenų fondui. LVŽŽTC direktoriaus Vytauto Vaitiekūno teigimu, dabartinėmis sąlygomis vidaus vandenyse žuvų išteklius būtina gausinti, nes daug kur dėl žmogaus ūkinės veiklos mažėja natūralių nerštaviečių. Dirbtiniu būdų veisiamos ne tik lydekos, bet ir kitos vertingos žuvys - šamai, margieji upėtakiai, lynai, seliavos, sykai - iš viso keliolika rūšių, o į vandens telkinius kasmet išleidžiama keliasdešimt milijonų įvairaus amžiaus žuvų. LVŽŽTC specialistai tikisi, kad šių metų sezonas bus palankus ir į ežerus bei upes iškeliaus tiek kiek numatyta - beveik 70 mln. žuvų jauniklių ir paaugintų žuvų.

Šiemet vien į Kauno marias bus išleista  300 000 paaugintų sterkų, 46 000 įvairaus amžiaus lydekų ir 10 000 europinių šamų, o visus valstybinius vandens telkinius, tarp kurių Kuršių marios ir didžiausi šalies ežerai bei upės, bus išleista 26 mln. įvairaus amžiaus lydekų jauniklių, per 10 mln. vėgėlių ir 4 mln. lynų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius