-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valas nesusisuka, jei lygiai vyniojamas

Dažniausiai dėl žvejybos valų, ypač pintų, problemų kyla todėl, kad jie nerūpestingai užvyniojami ant ritės būgnelio. Labai svarbu, kad valas tolygiai užpildytų visą būgnelį, o gija nesusisuktų.
Portable
Portable

Žvejai dažnai padeda vienas kitam – vienas laiko ant pieštuko užmautą valo pakuotę, o kitas suka rankenėlę, prilaikydamas giją. Amerikiečių kompanija „Berkley“ sukūrė labai paprastą ir patogų įtaisą valui vynioti, dėl kurio žvejui nebereikia pagalbininko.
 
Prietaisą, vadinamą „Portable Line Spooling Station“, sudaro pagrindas, prie kurio pritvirtinti du laikikliai – vienas valo pakuotei, o kitas žvejybos ritei. Šis prietaisas padeda užvynioti valą ant būgnelio lygiai, be jokių klosčių, o svarbiausia – gija neįsitempia ir nesusisuka. Tai padeda išvengti nemalonių akimirkų, kurios laukia daugelio žvejų, pirmą kartą užmetančių masalą rite, ant kurios užvyniotas naujutėlaitis valas. Jis gali būna tik su nauju valu, todėl ne vienas žvejys prieš žūklę naują valą pamankština ant pievos, o ant ritės suvynioja drėgną. Taip būna tik su valu, užvyniotu bet kaip, t.y. kai jo gija susisuka ir įsitempia. Dėl naujo prietaiso galima išvengti tokių situacijų.

Kitos žūklės naujienos

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius