-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūklautojai savaitgalį nugulė Kuršių marias

Savaitgalį žvejai į namus tikrai negrįžo tuščiomis, į jų kibirus viena po kitos byrėjo stintos. Poledinė žūklė šią savaitę, anot žvejų, ypač sėkminga. Žvejų ant ledo apstu buvo visą savaitgalį.
Žūklautojai ant Kuršių marių
Žūklautojai ant Kuršių marių / Skaitytojo Ramūno nuotr.

Žūklės naujienos „Facebooke“. Junkis į šią grupę ir TU.

Žvejai savaitgalio žvejybą pradėjo jau penktadienį, tądien žūklautojų susirinko gana gausiai. Daugiausiai žvejų susirinko šeštadienį, nemažai meškeres užmetė ir paskutinę savaitgalio dieną sekmadienį. Šeštadienį kelyje Kairių poligono link driekėsi maždaug poros kilometrų automobilių eilė, mašinos stoviniavo jau nuo pat pagrindinio kelio, vedančio į Tarptautinę perkėlą.

Kuršių marių ledu iki žūklavietės daugumą žvejų buvo galima matyti dar porą kilometrų keliaujant stumiant rogutes, į kurias buvo sukrauti jų reikmenys.

Skaitytojas Ramūnas ant Kuršių marių praleido visas tris dienas, nors penktadienis apskritai buvo pirmoji jo gyvenime poledinės žūklės diena. 

„Ar šalta? Penktadienį oras buvo puikus, švietė saulė, tad didelio šalčio, kuris ryte buvo apie 14 laipsnių, nesijautė. Oras buvo nuostabus, įsidienojus apskritai nebuvo šalta. Šeštadienį sušalau, nes pakilo vėjas ir per laiką tikrai sustingdė kūną, padariau išvadas ir sekmadienį apsirengiau dar šilčiau, bet, žinoma, momentais nėra malonu.

Palyginus su penktadieniu, šeštadienį ir sekmadienį buvo šalta. Labiausiai šąla rankos, nes su pirštinėmis patogiai žūklauti sudėtinga, tad dažnai tenka būti plikomis rankomis“, – pasakojo skaitytojas. 

Penktadienį Ramūnas ant ledo praleido apie penkias valandas ir namo parsivežė apie 40 žuvelių, patyrę žvejai per šį laiką pagavo ir du, ir tris kartus daugiau. „Svarbiausia, kad kibo, nesvarbu, kiek“, – šyptelėjo žvejys.

Visas tris dienas ant ledo praleido ne vienas žvejys, žūklauti atvyko ir kelios moterys. 

Pasak žvejų, stintų žūklėje esmė yra jaukas, tačiau ne visi noriai pasakoja, kuo stintas vilioja. Dažniausiai ant kabliuko kabinami karpių arba kuojų gabaliukai. Kai kurie žvejai prideda papildomų kvapų, sako, stintas vilioja net ir česnako kvapas. 

Šeštadienį žvejus ant Kurių marių aplankė aplinkosaugininkai, jie tikrino, ar žūklautojai turi leidimus žvejoti. Smaigų, kuriuos nuo šiemet privalu turėti žūklaujant ant ledo, inspektoriai netikrino, tačiau dauguma juos turėjo.

Ledo storis savaitgalį siekė 20-30 centimetrų, nuo šalčio žvejybinės eketės vis užsitraukdavo ledu. Ties Kairių poligonu ant Kuršių marių buvo matyti dvi didelės properšos, kai kurie žvejai nesibaimino žvejoti visai netoli atviro vandens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius