-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žūklės laimikis. Vidas meškerioja ir dar įdomų dienoraštį rašo

Šį kartą Žūklės publikacija – labai netradicinė. Vidas nustebino ne tik kokybiška nuotrauka, bet ir literatūrišku dienoraščiu. Beje, žadėjo jį tęsti... Jei tik Vidas rodys iniciatyvą, jį 15min.lt Žūklėje išvysime dar ne kartą.
Meškeriotojas Vidas su lydeka
Meškeriotojas Vidas V. su lydeka / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Tapk Žūklės draugu FACEBOOK tinkle, keiskis informacija, diskutuok.

Tekstus ir nuotraukas siųsk zukle@15min.lt.

Sveiki. Jau daugiau kaip dvylika metų savo žūkles aprašau. Ne visas, bet kai azartas rašyti pagauna. Turiu ilgų ir trumpų, liūdnų ir linksmų, išsamių ir sutrumpintų istorijų. Jas visas lydi vienas bruožas – azartas ir meilė šiam laisvalaikio leidimo būdui. Esu jų nemažai publikavęs Lietuvos Ryte bei inernete. Viešinu jas tarp kelių šimtų savo pažįstamų. Tačiau daug jų taip ir lieka tik mano failuose. O visi vienu balsu tvirtina, kad jos puikios.

Siunčiu vieną paskutinę trumpą istoriją.

Jei panorėtumėte išleisti straipsniukų ciklą „Vido žūklės istorijos“ – avansu įjungiu žalią šviesą.
Nors bičiuliai dažnai ir anapus Baltijos bei kitan Rusijos galan važinėja, manęs svetur netraukia.

Manau, kad žuvies ir gimtajame krašte pakanka ir pakaks, jei tik namo per daug netempsime ir nepakantūs brakonieriams būsime. Tik gaudyti reikia ne pripuolamai, o skyrus tam deramai laiko ir dėmesio. Sėkminga žūklė bus, jei pasiruošimui sugaišite tiek pat laiko, kiek planuojate žvejoti.

Kaip ir kasmet – metų viduryje lynus „šturmuoju“

Turėjau ir šiemet  trejetą laisvų dienų. Magėjo pabandyti kolegos užrodytą mažai kam žinomą, bet nemažą miško ežerą Trakų rajone. Pasak kolegos – lynų ten yra gan nemažai. Kitos žuvies maža.
Jie ten žvejojo parą ir per du žmones – 13 lynų.

Sekmadienį nuvykau –  vieta iš tiesų laisva. Privažiavimas tiesiog puikus. Išneria du, narais apsimetę, ir prie kiekvieno šono tabaluojasi keletas puikių lynų.

Pakuoju kotus ir randu, kad vieno trūkęs galinis žiedelis. Bambaliuoju taip garsiai, kad arti žvies, matyt, nebelieka. Turiu važiuoti namo tvarkyti.

Grįžtu prie ežero pirmadienio vakarą.

Lengvas stabilus vakarų vėjelis. Be gūsių. Saulėta ir šilta. Idealus oras lynui.

Žūklės vieta – apie 10m pločio properša nendrėse. Turiu info, kad geriau kimba kairiau. Nusileidžiu eglaitę, prisipučiu valtelę ir per kokią valandą išvelėju dugną. Lynui tai labai patinka. Išsipjaunu žoles kairiau ir mesiu atsistojęs dešinėje kairėn išilgai žolių apie 30 metrų atstumu. Metimai turi būti taiklūs, maždaug į vieno kvadratinio metro plotą. Ir visai prie pat žolių.

Apie septintą vakaro, jau viskas paruošta, ir pirmas metimas. Lyg kažkas dzibalioja, bet lyninio

15min.lt skaitytojo nuotr./Vido Vilčinsko žūklės dienoraatis
15min.lt skaitytojo nuotr./Vido Vilčinsko žūklės dienoraštis

kibimo nematau. Kairę meškerę bandau ištraukti permetimui, bet jaučiu kad kažkas yra. Gražus puskilinis lynukas. Sėdėjo apsižiojęs masalą, kaip dažnai lynai tai daro.

Po to dar vienas toks pat. Kibo gražiai ir lyniškai. Temstant pakabinu kažką, nuo ko mano karpinis kotas trilinkas. Padaras eina dumblus maišydamas ir žoles ravėdamas. Keletos minučių kova ir išridenu tokią „kiaulę“, kad akys išsprogsta. Apie 2 kg.

Naktį bandau nusnausti šalia kotų, bet vis sudainuojantis signalizatorius katapultuoja mane iš lovos ir per naktį turiu dar porą nedidukų.

Nuo pusės keturių ryto kibimai aktyvėja ir iki 6:00 turiu dar kelias panašias „kiaules“. Iš viso 11 vnt.
Nuo šeštos  – kaip užrišta. Tik smulkmė dzibalioja.

Išsimiegu per dieną.

Kitos dienos vakaras labai tykus. Tačiau prognozė labai nerami. Žada orų permainą. Ir nors oras puikus, žvejai žino kad artėjanti orų permaina – tikra katastrofa kibimui.

Per vakarą trys lynukai. Stambesnių nepasitaiko. Per naktį – nei vieno lyninio kibimo. Smulkmė. Pakyla gūsiuotas vėjas. Nušniokščia lietutis.

15min.lt skaitytojo nuotr./Vido Vilčinsko žūklės dienoraatis: lynai
15min.lt skaitytojo nuotr./Vido Vilčinsko žūklės dienoraštis: lynai

Ryte lynų „vaikščiojimo“ nesimato. Kurį laiką degtukais pasirėmęs akis dar bandau laimę, bet kibimo nėra. Nueinu mašinon miegoti.

Apie 9:00 praplėšęs akis nematau vienos meškerės. Pribėgu ir matau vandenin įvilktą. Traukiu. Žuvies nėra. Ištraukiu kablį įrijusią kuoją, kuri kaip peiliais perrėžta milžiniškais lydekos dantimis. Žinau kaip perrėžia 1-2 kg lydeka. Patikėkite, šitoji turėjo būti bent 5-7k g.

Lynų sezonas tik prasideda. Kasmet bandau „įkirsti“ naujus savo rekordus.

Bus daugiau. 

Visos žūklės naujienos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius