-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvų kaprizai: „vobleris“ futliare

Meškeriotojams puikiai žinomas efektas, kai ne tik nedidelės ir vidutiniokės, bet ir stambios plėšriosios žuvys kimba tik tada, kai joms pasiūlomi nedideli, beveik miniatiūriniai masalai. Šio kaprizo priežastys, mokslininkų požiūriu, gali būti įvairios – nuo meteorologinių iki biologinių, kai vandens telkinyje ypatingai gausiai uždera kurios nors rūšies žuvų mailiaus, o plėšrūnai juo apsiryja. Kuo tada provokuoti lydekas ir ešerius kibti?
Futliare, kurio masė leidžia toli užmesti masalą, patalpintas mikrovobleris puikiai imituoja mailių
Futliare, kurio masė leidžia toli užmesti masalą, patalpintas mikrovobleris puikiai imituoja mailių

Meškeriojimo praktika rodo, kad išeitis viena: masalų arsenale reikia parinkti tokių voblerių, guminukų ar sukrių, kurios būtų panašios į tuo metu plėšriųjų žuvų medžiojamą grobį, o svarbiausia būtų tokio pat miniatiūrinio – 3-5 cm dydžio. Tačiau meškeriojimo sąlygos dažnai būna tokios, kad masalą reikia tolokai užmesti, o 3 cm guminukas ar vobleriukas nesveria daugiau nei 4 g. Net ir plonu valu tokį mažą „kąsnelį“ užmesi ne daugiau kaip 10-12 m. 

Žūklės rubriką rasite čia.

Deja, ploną valą panaudoti taip pat ne visada įmanoma. Japonų kompanijos „Nories“ ekspertai ir dizaineriai sugalvojo labai originalią išeitį ir pasiūlė mažus masalėlius-mikrovoblerius talpinti į skaidrius futliarus iš plastiko, kurie sveria  žymiai daugiau nei masalai. Gerai žinoma, kad skaidrių objektų žuvys vandenyje nemato, pvz., skaidrios plūdės-burbuliukai absoliučiai nebaido žuvų ir naudojamos gaudyti baikštuolius šapalus. Prie tokios plūdės rišamas pavadėlis su kabliuku, ant kurio veriamas žiogas arba karkvabalis. Japonų sugalvota TREJU masalų serija veikia tokiu pačiu principu: skaidriame futliare, kuris žuvims nematomas, įdėtas nedidelis vobleris be kabliukų – trišakiai tvirtinami prie futliaro. Teigiama, kad toks vobleris – labai veiksmingas masalas vangaus kibimo dienomis. TREJU vobleriai gaminami 5, 6,5, 8,5 ir 10,8 cm ilgio ir sveria nuo 4,3 iki 12,3 g.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius