Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žvejai savaitgalį skubėjo į Palangą: masiškai kimba grundalai

Savaitgalį šimtai žvejų iš visos Lietuvos nuo Palangos tilto traukė grundalus: kai kurie skundėsi atsivežę per mažus kibirus ir nebeturėję kur dėti laimikio.
Palangoje žvejai traukia grundalus
Palangoje žvejai traukia grundalus / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Jau net pavargau traukt, tuoj ir kibire vietos nebebus“, – 15min.lt guodėsi iš Šiaulių į kurortą pažvejoti atvykęs Antanas. Vyras per kelias valandas prigaudė pilną 7 litrų kibirą. 

Iš Radviliškio pažvejoti grundalų atvykęs Arvydas stebėjosi geru laimikiu. „Gaudom ant kabliuko pamovę krevetes, bet atrodo, kad ši žuvis kibtų, net jei žvejotume kratoma guma. Va, ką tik vienas vyras paeksperimentavo ir pabandė gaudyti pamovęs nuorūką. Ir ką – pasisekė“, – pasakojo pašnekovas. Jis prisiminė, kad pirmą kartą pamatęs parazitine žuvimi vadinamą grundalą buvo skeptiškas. Tačiau paragavęs ją nuomonę pakeitė. Vietinių palangiškių byčiokais vadinamos žuvys skoniu primena ešerius. „Itin skani ši žuvis išrūkyta“, – pridūrė žvejys. 

Ant Palangos tilto jau galima įsigyti rūkytų grundalų. Viena žuvelė kainuoja 2-3 Lt. Kilogramą šviežių grundalų buvo galima įsigyti ir už 5 Lt.

„Strimelės iš Palangos pasitraukė Klaipėdos link. Dabar strimeles gaudo klaipėdiečiai. Prieš gerą savaitę pasirodė grundalai. Jie taip gerai kimba, kad visi tempia žuvis kibirais. Vietiniai verslininkai net pyksta“, – juokėsi palangiškis Stasys Gedvilas. Anot prityrusio žvejo, kitą savaitę gali pasirodyti kitos žūklautojų labai mėgstamos žuvys – vėjažuvės, kartais dar vadinamos gandrais. 

Parazitine žuvimi vadinamas juodažiotis grundalas, užaugantis iki 20-23 cm ilgio, per dešimtmetį itin išplito. Manoma, kad į Baltijos jūrą grundalus atplukdė laivai, gali būti, kad žuvys pateko į balastinius laivų vandenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius