Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žvejo laimikis – vikingų lobis

Danijoje fortūna nusišypsojo upėtakių meškeriotojui, nepristigusiam kantrybės. Žuvys tą dieną nekibo, ir daugelis žvejų anksti susiruošė namo, o laimingasis meškeriotojas, įsitaisęs ant ežero kranto, tikėjosi, kad vakarop upėtakiai vis dėlto išsirengs į medžioklę.
vikingu laiku apyranke
Vikingų laikų apyrankė

Kad laikas neprailgtų, žvejys žvalgėsi aplink, kol jo akį patraukė saulės blyksniai, atsispindintys nuo kažkokio daikto, gulinčio ant dugno. Žvejys užmetė į tą vietą meškerę ir užkabino keistą radinį kabliuku, o, kai laimikis atsidūrė jo rankose, nustebo dar labiau, nes tai buvo... auksinė apyrankė.

Danas, ištraukęs meškere apyrankę, pasirodė esąs sumanus vyrukas, nes iš karto pastebėjo, kad solidaus svorio juvelyrinis dirbinys yra ne serijinis papuošalas. Žvejys pasirodė esąs teisus, bet ir jis nesitikėjo, kad jo laimikis – unikalus radinis, turintis ne tik meninę, bet ir nemažą istorinę vertę. Specialistų teigimu, unikali auksinė apyrankė – juvelyrinis dirbinys, nukaldintas 8 ar 9 mūsų eros amžiuje, t.y. vikingų laikais, ir greičiausiai priklausė priklausė vienam iš jų. Ežere sužvejota apyrankė užims garbingą vietą Danijos nacionalinio muziejaus ekspozicijoje. Tikroji radinio vertė dar nustatinėjama, o laimingam žvejui įteikta 2000 JAV dolerių vertės premija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius