-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 05

Lietuvos ir Rusijos Užsienio reikalų komitetų vadovams nepavyko susitarti dėl susitikimo Vilniuje

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui konservatoriui Audroniui Ažubaliui nepavyko įkalbėti į Vilnių atvykstančio kolegos iš Rusijos Dūmos Konstantino Kosačiovo surengti oficialaus susitikimo parlamente. Rusijos pusė savo ruožtu neįtikino A.Ažubalio susitikti neformaliai.
A.Ažubalis
A.Ažubalis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Tačiau URK pirmininko pavaduotojas Justinas Karosas nutarė pasinaudoti galimybe neformaliai susitikti su valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ atstovu, kuris šeštadienį Vilniuje dalyvaus naujai kuriamos Kazimiros Prunskienės partijos steigiamajame suvažiavime.

„Man skambino, tai dar kartą rodė, kad rusai nori kažkokiu būdu turėti kontaktų, bet jokiu būdu ne oficialų susitikimą. Jie vengia oficialaus susitikimo. Mes siūlėme: prašau penktadienį Seime susitinkame, o ne kažkur ateiti ir susitikti. Susitikimo nebus dėl to, kad jie neatvyksta, o jei neatvyksta, mes susitikimų nedarome, žinote kaip būna, neoficialiai girioj kažkokioj“, – BNS penktadienį sakė A.Ažubalis.

Pasak jo, Rusijos pusės nenorėjimas dalyvauti oficialiame susitikime „parodė tam tikrą požiūrį“. „Jie pasakė, kad nieko neišeina, na ir viskas. O mes pasakėme: kadangi Lietuva yra demokratinė, atvira respublika, mūsų politika turi būti aiški. Yra tradicija vieną kartą metuose susitikti. Po kiekvieno tokio susitikimo būdavo pasikeitimas nuomonėmis, aštrūs debatai, abi pusės turėdavo ką pasakyti ir kažkur mes pajudėdavome po nedidelį, tačiau žingsnelį į priekį“, – kalbėjo konservatorius.

Tuo metu J.Karosas URK vadovo poziciją pavadino „talibiška“. Pasak jo, neformalus susitikimas reiškia ne nuolaidžiavimą, o galimybę bendrauti.

„Oficialaus nebus, bet neformalų pabendravimą turėsime. Ko gero, aš vienas būsiu. Aš ne kaip komiteto įgaliotas, o tiesiog kaip J.Karosas. Žmogus nori susitikti, man nėra kaip atsakyti. Jis atvažiuoja čia, nori susitikti pažįstamą žmogų, tai viskas normalu. Aš tą dalyką taip matau, taip mačiau ir taip matysiu“, – sakė J.Karosas.

Jo tvirtinimu, neformalūs susitikimai padeda gerinti santykius su kaimynine valstybe, kuri Lietuvai svarbi.

„Komiteto pirmininkas yra žinomas savo pozicija nuo seno, o aš esu žinomas kitokia pozicija. Aš manau, komiteto vadovas turi savo talibišką poziciją. Visur tokių žmonių yra, ir Rusijoje tokių žmonių yra, aš vadinu juo talibais. Aš klausiu taip: ar mano susitikimas per vakarienę su juo ar padeda ar pakenkia? Aš manau, padeda, o kolega mano kitaip. Tai čia jo problema. Kodėl nebendrauti, jei žmonės nori bendrauti? Mes įsigyjame draugiškai nusiteikusį žmogų, o ne priešiškai. Politinis fonas, kuris sukurtas tokiu būdu turi tam (dvišalių klausimų sprendimui – BNS) įtaką“, – aiškino socialdemokratas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius