Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Arvydas Macijauskas: „Jeigu būtume nugalėję rusus, tada kalbėtume apie sensaciją, pralaimėjimas – dėsningas“

2004 metais Atėnų olimpiadoje Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjęs Arvydas Macijauskas šią vasarą geriausių šalies krepšininkų pasirodymą stebėjo iš šalies. Prieš dvejus metus profesionalaus atleto karjerą baigęs A.Macijauskas krepšinio naujienų portalui „Tritaškis.lt“ dėstė mintis apie rinktinės pasirodymą ketvirtfinalyje bei viso čempionato metu.
Arvydas Macijauskas
Arvydas Macijauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

– Ar pralaimėjimas ketvirtfinalyje – dėsningas rezultatas?

– Sunku pasakyti. Visi tikėjosi geresnių varžybų, tačiau Rusija – galingas ir stiprus varžovas. Lietuva nieko naujo neparodė. Sunkiai papuolėme į olimpiadą, sunkiai joje ir žaidėme. Šiandien buvo galimybė laimėti gerai sužaidus. Prastai sužaidėme – dėsningai ir pralaimėjome.

– Kokios pralaimėjimo rusams priežastys?

– Tragiškas pataikymas ir didelis klaidų skaičius. Pritrūko pagrindinių lyderių indėlio. Likus kelioms minutėms susitikimas buvo apylygis, todėl nugalėtoją lėmė smulkūs niuansai.

– Kaip vertinate Dariaus Songailos ir Manto Kalniečio pasirodymą?

– Mantas sužaidė turbūt geriausią mačą Olimpiadoje. Songaila visada stabiliai rungtyniavo. Prieš tokią komandą kaip Rusija reikia ne vieno ir ne dviejų žaidėjų individualių veiksmų. Reikia visos komandos puolimo ir gynybos. Reikia susitvarkyti su Kirilenka, neleisti perimti kamuolių ir kartoti metimų. Tai buvo sunku padaryti, nes trūko komandinių veiksmų.

– Šarūnui Jasikevičiui tai buvo vienos prasčiausių rungtynių turnyre. Kas nutiko rinktinės įžaidėjui?

– Krepšinis yra sunkiai prognozuojamas. Sunku pasakyti, kuris žaidėjas kiek taškų įmes ar kuri komanda laimės. Visi nori sužaisti kuo geriau, tačiau išėjo taip, kaip išėjo. Žmogus – ne robotas. Jeigu viskas taip aišku ir paprasta – neįdomu būtų ir žiūrėti.

– Rinktinės treneris viso čempionato metu naudojo didelę žaidėjų rotaciją. Jūsų nuomone, ar pasiteisino toks sprendimas?

– Kiekvienas treneris žino žaidėjų savybes. Stebi juos sezono metu, jų treniruotes ir pasiruošimą. Trenerių komanda patyrusi ir priėmė tokį sprendimą.

– Kaip apibūdintumėte rinktinės pasirodymą olimpiadoje?

– Mes esame maža krepšinio šalis. Buvo kalbėta apie penktą vietą olimpiadoje. Nuo draugiškų rungtynių ciklo pradžios matėsi, kad nesame ta komanda, nėra žaidėjo suderinamumo bei trūksta geresnių žaidėjų. Galbūt kita karta užaugs. Viskas normalu ir dėsninga. Jeigu būtume nugalėję rusus – tada kalbėtume apie sensaciją.

– Kurias rinktines matote turnyro finale?

– Jungtines Amerikos Valstijas ir Ispaniją. Turėtų pasitvirtinti prieš čempionatą skelbtos prognozės. Norint nugalėti amerikiečius reikia sužaisti labai gerą susitikimą, o jiems turi būti juoda diena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius