Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Davidas Blattas apie amžiaus limitą krepšininkams olimpiadoje: kas tokia yra JAV, kad aiškintų visam pasauliui, ką daryti?

Tai, kad idėja įvesti amžiaus limitą olimpiadose yra teisinga, greičiausiai galvoja tik du asmenys – NBA komisaras Davidas Sternas bei tarptautinio krepšinio nepripažįstantis Dalaso „Mavericks“ klubo savininkas Marcas Cubanas.
Rusijos krepšinio rinktinės treneris Davidas Blattas
Rusijos krepšinio rinktinės treneris Davidas Blattas / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

Įkandin JAV ir viso pasaulio krepšinio žvaigždžių sekė Rusijos bei Lietuvos rinktinių treneriai Davidas Blattas bei Kęstutis Kemzūra.

Pastarasis nesuprato amžiaus limito tikslo: „Nesuprantu, kodėl į olimpiadą reiktų siųsti ne geriausius šalies krepšininkus, o jaunimą. Jei viską paliksime pinigams, kurie viską valdys, tai kur čia bus sportas? Kur nacionalinės rinktinės idėja?“

D.Blattas pasisakė dar griežčiau: „ Tikiuosi, kad valstybės garsiai protestuos prieš tokią idėją. Kas tokia yra JAV – viena šalis, kuri įsakinėtų, kaip turi vykti tarptautinis krepšinis ir kaip turi būti sudaryta olimpiados sistema? Taip neturėtų būti, nes krepšinis – globalinis žaidimas.“

Rusijos komandos strategas nesuprato, kodėl JAV pozicija taip netikėtai pasikeitė, nors anksčiau amerikiečiai naudojo visiškai kitokią politiką.

„Dvidešimt metų JAV į olimpiadas siuntė pajėgiausius žaidėjus, bet staiga tai tapo bloga idėja. Ką tai reiškia? Kad visi praėjęs 20 metų buvo blogi? 1992 olimpiadoje viskas buvo taip pat, kaip dabar – garsūs JAV krepšininkai, milžiniški jų kontraktai, didelė traumų tikimybė. Bet tuomet nebuvo jokių problemų, o dabar tai bloga idėja? Nesuprantu“, – kalbėjo D.Blattas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius