Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Davidas Blattas prieš akistatą su Lietuva: mes turime pakankamai pasitikėjimo savimi

Prieš ketvirtfinalio akistatą su Lietuvos krepšinio rinktine Rusijos rinktinės treneris Davidas Blattas komentavo grupės etapą ir tolimesnius tikslus olimpinėse žaidynėse.
Rusijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Davidas Blattas
Rusijos vyrų krepšinio rinktinės treneris Davidas Blattas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

- Ar gali komandos viena kitą nustebinti ketvirtfinalyje?

- Nemanau, kad tikėtina didelė staigmena. Nei viena komanda iki paskutinės dienos nežinojo, su kuo teks žaisti. Šiuo metu abi rinktinės bandys kuo geriau atsigauti po grupės etapo varžybų. Darys viską, kad paaštrintų savo žaidimą iki lemiamų rungtynių ir pademonstruotų geriausią krepšinį.

- Kas bus svarbiausia artėjančiame mače?

- Tai niekada nėra vienas dalykas, egzistuoja įvairūs faktoriai, kodėl komandos laimi ir pralaimi. Lietuvos rinktinė turi puikių žaidėjų, gerą patirtį ir trenerius. Neabejotinai, gražią krepšinio tradiciją. Tai reiškia, kad ilgą laiką jie viską darė teisingai. Tai reiškia, kad jie nėra priklausomi tik nuo tolimų metimų ar greito žaidimo. Jie sugeba viską vienu metu ir turi tai, ko reikia šiame etape.

- Šarūnas Jasikevičius galvoja, kad Jūs buvote patenkinti gavę mus kaip varžovus. Ar tai tiesa?

- Vietoj ko? Vietoj to, kad būtume nepatekę į ketvirtfinalį? Visi yra laimingi patekę į kitą etapą. Taip pat ir lietuviai. Jeigu, klausiate, ar mes labai patenkinti, kad prasimušėme į ketvirtfinalį, tai ne. Mūsų tikslas yra aukštesnis.

- Kaip vertinate savo pasirodymą grupėje?

- Kaip jūs vertinate? Jūs galite iš šalies į tai pažiūrėti. Aš manau, kad mes puikiai padirbėjome, buvome pirmi grupėje.

- Rusijos rinktinėje 8 žaidėjai pirmą kartą pasirodo olimpinėse žaidynėse. Ar tai gali sutrukdyti gerai pasirodyti?

- Aš manau, kad mūsų žaidėjai daug išmoko pernai. Rinktinė sąlyginai nauja palyginus su Pekino olimpinėmis žaidynėmis, bet yra daug žaidėjų iš praeitų metų Europos krepšinio čempionato. Ten jie pasirodė puikiai ir mes turime pakankamai pasitikėjimo savimi. Nesvarbu, kad neturime kelių ilgamečių komandos lyderių. Nauji vaikinai rodo pastovų žaidimą. Tikiuosi, kad mes pakankamai ištroškę pergalių, nes turime tokie būti.

- Ar laimėtos rungtynės prieš Lietuvą prieš olimpines žaidynes suteikia pasitikėjimo?

- Tos rungtynės buvo draugiškos. Nuo to laiko abiejų komandų žaidimas pasikeitė. Bet jeigu jos padėjo pasiruošti artėjančioms rungtynėms, tuomet tai turi vertės.

- Ar jus nustebino ketvirtfinalio dalyviai?

- Manau, daug kas netikėjo, kad Rusija nugalės savo grupėje. Dauguma spėjo, kad tai bus Ispanija ar net Brazilija. Apskritai, manau, kad 8 komandos, kurios turėtų būti ketvirtfinalyje, ten ir yra. Buvo rungtynių, kuriose klausiau savęs, ar toks rezultatas teisingas, bet didelių staigmenų nebuvo. Aš manau, kad 8 geriausios pasaulio rinktinės žais ketvirtfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius