Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ettore Messina: „Ispanijos rinktinė jau ne tokia, kokia buvo praeityje“

Londono olimpiados ketvirtfinaliai nepateikė nė vienos staigmenos. Neįvyko nieko netikėta. Ispanijos ir Prancūzijos rungtynių metų vyko atkakli kova, kuomet Rusija, Argentina ir JAV kontroliavo rungtynių eigą, mano Maskvos CSKA treneris Ettore Messina.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pateikiame šio krepšinio specialisto mintis, išdėstytas „sports.ru“ tinklalapyje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ettore Messina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ettore Messina

***

Lietuva sugebėjo panaikinti turimą deficitą. Dėl aplaidaus rusų žaidimo lietuviai surengė spurtą ir net galėjo išsiveržti į priekį, bet jiems nieko nepavyko, o Rusija nesiruošė švaistyti laiko ir įrodė, kad yra stipresnė.

Apie lietuvius galima pasakyti įdomų faktą – kai aikštėje buvo jų startinis penketas, Kęstučio Kemzūros auklėtiniai negalėjo pasipriešinti savo varžovui. Dėl Rimanto Kaukėno ir Manto Kalniečio sėkmingai sužaistų atkarpų jiems pavyko sugrįžti į rungtynes. Šie krepšininkai pradėjo pataikyti iš toli, tačiau jau buvo per vėlu.

Jeigu rusai nori sėkmingai kovoti pusfinalyje, visi rinktinės žaidėjai turi įnešti savo indėlį, o ypač – Aleksejus Švedas. Sėkmingai pradėjęs Olimpiadą gynėjas kelias rungtynes sužaidė prasčiau nei leidžia jo galimybės. Nors yra sunku žaisti, kai neši lyderio naštą.

Esu įsitikinęs, kad Rusijos problemos atakuojant krepšį yra susijusios su ketvirtfinalio varžybomis. Grupės rungtynėse jie atidavė labai daug jėgų, o vėliau atsidūrė situacijoje, kur negalima klysti prieš stiprų varžovą, rusai pradėjo nervintis. Niekas negali pabėgti nuo šio spaudimo, net JAV. Tai paprasčiausiai jaudulys.

Nepatogumo jausmą galėjo suteikti ir nauja arena, kur apšvietimas yra visai naujas, kas galėjo paveikti snaiperius.

Ispanijos rinktinė pasikeitė

Patekimas į Olimpiados pusfinalį – didelė sėkmė Rusijai, ypač šį rezultatą palyginus su 2008 metų Pekino olimpiada. Kai kuriems rinktinėms krepšininkai tai bus paskutinė Olimpiada, todėl tai suteikia papildomos motyvacijos.

Ispanijos rinktinė jau ne tokia, kokia buvo praeityje. Dabar jie žaisdami remiasi gynėjais, o tik tada galvoja apie puolimą. Iš dalies puldami jie turi problemų dėl Juano Carloso Navarro sveikatos, todėl ispanai bando viską kompensuoti gynyba, užsispyrimu ir atšokusiais kamuoliais.

Manyčiau, kad rungtynės klostysis apylygiai. Rusai turės galimybę laimėti, jeigu žais pasitikėdami savimi ir pernelyg nesijaudins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius