Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Ispanijos žiniasklaida prieš olimpiados krepšinio finalą su JAV: Kodėl gi nelaimėjus aukso?

Ispanijos žiniasklaida triumfuoja – šalies vyrų krepšinio rinktinė, panaikinusi dviženklį deficitą, pusfinalyje 67:59 nugalėjo Rusiją ir iškopė į Londono olimpiados finalą, kuriame jų laukia mūšis amerikiečiai.
Ispanijos krepšinio rinktinė sužavėjo šalies žiniasklaidą pergale pusfinalyje prieš Rusiją.
Ispanijos krepšinio rinktinė sužavėjo šalies žiniasklaidą pergale pusfinalyje prieš Rusiją. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sporto naujienų milžinė „Marca“ buvo pakerėta Ispanijos rinktinės žaidimo antroje susitikimo su rusais dalyje. Jų nuomone, ispanai turi galimybių parklupdyti JAV rinktinę ir iškovoti aukso medalius.

Įdomu, kad Ispanijos žiniasklaida rinktinės žaidimu Londono olimpiadoje toli gražu nebuvo sužavėta, tačiau po pusfinalio kardinaliai pakeitė nuomonę.

Pateikiame „Marca“ straipsnio vertimą:

Legendinės komandos pranoksta visas prognozes. Jos sugeba išsigelbėti net tada, kai viskas atrodo prarasta. Ispanijos rinktinė – viena iš jų. Jie sugebėjo ištaisyti tragišką pirmąją rungtynių pusę ir aikštelę palikti iškeltomis galvomis. Mes iškovojome trečiąjį olimpinį medalį. Sekmadienį pasirinksime jo spalvą. Su šia sudėtimi įmanoma iškovoti ir auksą. Kodėl gi ne?

Tikėjomės geriausios Ispanijos rinktinės, tačiau mačas su rusais prasidėjo kaip blogiausiame sapne. Mūsų komanda visiškai užstrigo idealioje Rusijos rinktinės gynyboje. Jie puikiai gynėsi prieš Gasolius – nuolatos du žmonės neleido broliams nei įkvėpti. Be jų, perimetro žaidėjams nesisekė pataikyti iš toli. Jau pirmaisiais rungtynių momentais buvo aišku, kad šiandien – ne metikų diena.

Dar didesnė grėsmė užklupo antrajame kėlinyje. Kol mūsų vyrai visą dėmesį skyrė Kirilenko ir Švedui, tritaškiais mus baudė Fridzonas po Monya perdavimų. 14 minutė – 14:27. Po pirmųjų dviejų kėlinių Ispanijos rinktinė buvo įmetusi vos 20 taškų – tiek mažai taškų pirmoje susitikimo dalyje Ispanijos rinktinė nebuvo įmetusi nuo 1968 metų.

Mums nebuvo kur trauktis. Buvome praktiškai nužudyti, tačiau sugebėjome atsitiesti. Rudy tempė, o vėliau prisijungė ir kiti. Spurtas 15-6 ir rezultatas jau lygus 46:46.

Viskas apsivertė aukštyn kojomis. San Emeterio, Llullo ir Calderono intensyvus žaidimas buvo neišsprendžiama mįslė rusų gynybai. Netrukus mūsų pranašumas jau siekė 10 taškų (60:50).

Buvo baimės, kad nesugebėsime, tačiau dabar galime įsitikinti, jog Ispanijos rinktinė dėl medalių žaidžia su dviguba energija.  Laimėjome vietą olimpiniame finale. Legendinė komanda tęsia savo žygį.

Reuters/Scanpix nuotr./Lebronas Jamesas ir Kobe Bryantas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV krepšinio rinktinė Londone skina tik pergales.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius