Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jonas Mačiulis: „Rungtynėse su Tunisu svarbiausia vykdyti trenerio nurodymus“

Prieš lemiamas grupės varžybas su Tuniso krepšinio rinktine, Jonas Mačiulis pasidalijo mintimis apie žaidimą su amerikiečiais, kamuojančią traumą ir laukiančią akistatą su afrikiečiais.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Londonas

 - Jonai, ar vis dar jaučiate čiurnos skausmus?

- Ne viskas yra gerai. Bet daktarai stengiasi, kad viskas būtų gerai. Žiūrėsim.

- Jau galite rungtyniauti visu 100 procentų?

- Procentais neišmatuosi. Arba gali, arba negali. Aš galiu.

- Traumą patyrėte olimpinėse žaidynėse ar ji jau įsisenėjusi?

- Jau senokai. Dar nuo sezono Italijoje. Plius dar pridėjau keletą kartų ir įsisenėjo. Skausmą jaučiu, o ką daryti, sprendžia daktarai.

- Lietuvos rinktinė iki paskutinių rungtynių minučių atkakliai grūmėsi su JAV krepšininkais. Nustebino toks rungtynių scenarijus?

- Mes padarėme viską, ką planavome, todėl toks ir rezultatas. Mes parodėme, kad galime gerai žaisti ir išpildyti visus trenerių nurodymus 100 procentų.

- Nors ir pralaimėjimas, bet įkvepiantis?

- Kiekviena diena – vis kitokia. Aišku, tokios rungtynės pridėjo pasitikėjimo, juk nesutriuškino kaip kitų komandų. Bet kitose rungtynėse reikia vėl kovoti. Tikėkimės, kad viskas bus gerai.

- Kokia nuomonę susidarėte apie Tuniso rinktinę?

- Iš tiesų, ši komanda nėra labai žinoma. Žaidėjai nežaidžia stipriuose klubuose, bet rinktinė atkakli, kovojanti, bus sunku. Svarbiausia – vykdyti trenerių nurodymus.

- Rungtyniauti galėsite?

- Manau, aikštėje išvysite. Kokios galimybės – klauskite trenerių.

Vienas iš rinktinės trenerių Mantas Šernius pažymėjo, kad nereikia nuvertinti būsimų varžovų: „Visų pirma turime žinoti, kad jie yra Afrikos čempionai ir taip yra ne be reikalo. Komanda iš pirmo žvilgsnio yra labai apgaulinga, nes, atrodo, Afrika ir kas ten gali žaisti krepšinį. Net ir statistika yra iškalbinga. Šioje olimpiadoje su Tunisu nei viena komanda neturėjo lengvų varžybų. Pagrindinis dalykas – nusiteikimas rungtynėms. Tai paskutinės grupės rungtynės ir po truputį pradeda kauptis nuovargis.“

„Kaip parodė kova su Amerika, mes stiprūs, kai mes kartu, kai kovojame vienas už kitą. Čia mūsų pagrindinis ginklas šiame turnyre. Statistika rodo, kad Tuniso žaidėjai praleidžia daug taškų. Jų ginklas – perimetro žaidimas, tai yra metimai iš toli. Bet turi ir žaidėjų, kurie turi savo specializaciją komandoje ir tikrai gali įsiveržti, sutraukti pagalbą, surasti laisvus žaidėjus.“, – sakė Mantas Šernius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius