Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kęstutis Kemzūra apie neblizgantį Joną Valančiūną: „Jam reikėtų šiek tiek nusiraminti“

Pastaruoju metu vis daugiau klausimų apie Joną Valančiūną susilaukia Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra. Londono olimpiadoje vos po 11 minučių aikštėje praleidžiančiu aukštaūgiu yra susirūpinęs ne tik jo būsimas klubas Toronto „Raptors“, bet ir didžioji dalis JAV žiniasklaidos.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas olimpiadoje žaidžia tik po 11 minučių per mačą. / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

K.Kemzūra portalui sportingnews.com atsakė, tokį J.Valančiūno vaidmenį aikštėje lemia skuboti krepšininko sprendimai bei taktinės gudrybės.

Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Kęstutis Kemzūra
Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Kęstutis Kemzūra

„Kartais jis įžengia į aikštę ir viską nori padaryti iš karto, nieko nelaukęs. Jis per daug skuba. Jonas jaunas, todėl natūralu, kad taip nutina, tačiau jam reikėtų šiek tiek nusiraminti“, – teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

JAV žurnalistams nuostabą kelia tai, jog 2011-aisiais penktuoju šaukimu NBA naujokų biržoje „Raptors“ ekipos pašauktas J.Valančiūnas praėjusiais metais žibėjo Europos pirmenybėse, o šių metų olimpiadoje dažniausiai pasižymi klaidomis ir skubotais sprendimais. Tačiau K.Kemzūra ramino, jog vidurio puolėjui tiesiog trūksta patirties.

„J.Valančiūnas yra vienas iš daugelio aukštų krepšininkų, kuriems stinga patirties. Pirmiausia, jam reikia sutvirtėti, kad galėtų užsiimti tinkamas pozicijas po krepšiu. Antra, Jonui reikia praplėsti puolimo arsenalą baudos aikštelėje. Jis vis dar mokosi pagrindų, tačiau vėliau pradės daugiau žaisti nugara. Jam reikia išmokti šiuos dalykus ir neabejoju, jog tai jis ir padarys. Jam reikia nemažai padirbėti“, – apie savo auklėtinį kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Prieš JAV rinktinę J.Valančiūnas aikštėje praleido vos 9 minutes, tačiau pelnė 4 taškus ir atkovojo kamuolį. K.Kemzūra, paklaustas, kodėl tiek mažai laiko aikštėje praleido vidurio puolėjas, tikino, kad tai nulėmė taktika: „Jonui aikštėje buvo geriau būti, kuomet joje buvo Tysonas Chandleris, tačiau, kai amerikiečiai sumažino penketą, jis tapo mobilesnis, tuomet taktiškai aikštėje buvo geriau laikyti Darių Songailą. Jonui tai buvo gera galimybė susipažinti su NBA krepšiniu, tačiau mes darėme tai, kas yra geriausia komandai. Jei tai veikia, reiškia jokių pakeitimų nereikia daryti.“

Londono olimpinėse žaidynėse J.Valančiūnas aikštėje vidutiniškai praleidžia po 11 minučių ir pelno 3,6 taško (53 proc. dvit.), po krepšiais atkovoja po 3 atšokusius kamuolius bei blokuoja 0,4 varžovo metimo per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius