Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kęstutis Kemzūra: „Norėjome sumažinti JAV komandos greitų atakų kiekį ir iš dalies mums pavyko“

Lietuvos krepšinio rinktinė nekėlė tikslo nugalėti JAV komandą. Svarbiausia buvo įvykdyti vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros uždavinius puolant ir ginantis.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

Ketvirtose A grupės rungtynėse lietuviai pralaimėjo 94:99, tačiau K.Kemzūra džiaugėsi sėkmingu krepšininkų žaidimų.

Jis atskleidė prieš rungtynes krepšininkams iškeltus tikslus ir paaiškino, kodėl nerungtyniavo Jonas Mačiulis.

– Treneri, kaip vertinate rungtynes? – žurnalistai paklausė K.Kemzūros.

– Geros rungtynės, bet rezultatas neigiamas. Gerai, kad pasiekėme beveik visus savo tikslus. Žaidėme drausmingai. Reikėjo mažiau klysti, po gero žaidimo ginantis atsitverti varžovus. Mačo baigtį lėmė didelis JAV žaidėjų talentas. Jei ne kelios smulkios detalės, tai galėjome pasiekti ir sensaciją. Svarbiausia, kad žengėme žingsnį kaip komanda, pagerinome komandos dvasią.

– Kokios priežastys lėmė puikų žaidimą?

– Prieš tai 153 taškus įmetę amerikiečiai sutriuškino Nigeriją, sumetė tritaškius ir gerino rekordus. Patys nebuvome patenkinti ir nenorėjome atrodyti kaip Nigerijos komanda. Žinojome, kad nugalėti – neįtikėtinai sudėtinga. Todėl siekėme susikaupti ir aikštėje atlikti gerus dalykus. Negalime visų uždengti, tad pasirinkome, kokius metimus galime atiduoti. Norėjome sumažinti JAV komandos greitų atakų kiekį po įmestų, prarastų ir atkovotų kamuolių. Iš dalies mums pavyko. Žinojome, kuriuos žaidėjus turime dengti kiečiau, nuo kurių atsitraukti. Negalėjome nuleisti rankų ir žaisti bet kaip. Išsikėlėme uždavinį – pasiimti iš rungtynių tai, ką galime geriausio. Žaidėme su geriausias pasaulio krepšininkais, nepasidavėme ir kovojome iki galo.

– Kodėl nerungtyniavo Jonas Mačiulis?

– Jis buvo pasiruošęs žaisti, bet vakar nesportavo. Jonas susižeidęs čiurną. Norėjome žaisti su tais krepšininkais, kurie sugeba geriau varyti kamuolį, kadangi amerikiečiai labai spaudžia. Vakar J.Mačiulis nesitreniravo, bet, kai neblogai įsiliejo kiti žaidėjai, nenorėjau keisti žaidimo. Mažiau rungtyniavo ir Rimantas Kaukėnas. Abiems pasakiau, kad būtų pasiruošę kitoms rungtynėms. Vieniems geriau sekasi viename mače, kitiems – kitame. Kiekvienas žaidėjas bus reikalingas.

– Kuo pavojinga Tuniso rinktinė?

– Būsimi varžovai labai gerai juda ir pataiko tritaškius. Kai Tuniso varžovai atsipalaiduoja, jie iš karto priartėja – pataiko sudėtingus tritaškius, demonstruoja komandinį krepšinį, stengiasi greitai užpulti. Reikia būti susikaupusiems. Neturime tokios persvaros, kokią turi JAV komanda. Tuniso ekipa suras žaidėją, kuris susitikimo pabaigoje galės kažką nuspręsti. Privalome dirbti kaip komanda ir nuo pradžios žaisti iš visų jėgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius