Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Kemzūra prieš rungtynes su Argentina: „Nenorime veltis į matematikas“

Greitis puolant ir intensyvi gynyba. Tokie turėtų būti pagrindiniai Lietuvos krepšininkų ginklai per olimpinių žaidynių pirmąsias rungtynes su Argentinos rinktine.
Treniruotėje
Treniruotėje / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

Mačas Londono olimpinio parko krepšinio arenoje prasidės Lietuvoje laikrodžiams jau skaičiuojant pirmąsias liepos 30-osios minutes.

Olimpiniame kaimelyje penktadienį įsikūrusi Lietuvos rinktinė šeštadienį pratybas surengė miesto pakraštyje esančioje treniruočių arenoje. Čia lietuviai treniruosis ir sekmadienį ryte.

- Kokie esminiai skirtumai tarp Argentinos rinktinės, kurią įveikėte 2010 m. pasaulio čempionato ketvirtfinalyje ir tos, su kuria žaisite Londono olimpinėse žaidynėse? – žurnalistai po treniruotės paklausė rinktinės trenerio Kęstučio Kemzūros.

- Esminis skirtumas – dabar jų komandoje yra Emanuelis Ginobili ir Andresas Nocioni. Visa kita daugiau ar mažiau panašu. Išlikę deriniai, braižas – pozicinis puolimas. Jie tam turi žaidėjų, patirties, tai gerai atlieka. Kietas, fizinis, atletiškas žaidimas. Jie, vos atsiradus progai, bet kurį varžovą nubaus greitu puolimu. Naudoja aikštės gynybą sėkmingai ir dažnai

- Kaip komandos žaidimą pakeičia tokio lygio krepšininkai kaip A. Nocioni ir E. Ginobili?

- Taip, kaip, pavyzdžiui, Šarūnas Jasikevičius. Jei Turkijoje jų pagrindinis ginklas buvo Luiso Scola ir Pablo Prigioni žaidimas du prieš du, tai dabar prisideda E. Ginobili, kuris yra vienas pagrindinių jų žaidėjų. Argentinos rinktinėje yra daug gerų krepšininkų, bet esminiai – L. Scola ir E. Ginobili. Negalima nuvertinti ir A. Nocioni, kuris yra papildoma jėga tiek kovojant dėl kamuolių, tiek galintis įmesti, prasiveržti, žaidžia kietai. Nepamirškime ir Carloso Delfino.

- Turkijoje pranokote Argentiną greičiu. Ar ši Lietuvos komanda gali pakartoti tokį patį scenarijų?

- Pamatysime sekmadienį. Mes nenorime žaisti pozicinio krepšinio, norėtume žaisti greičiau, stengsimės intensyviau gintis.

Mes nenorime žaisti pozicinio krepšinio, norėtume žaisti greičiau, stengsimės intensyviau gintis.

- Rungtynės vyks vėlai vakare. Tikriausiai jau pripratote prie žaidimo tokiu laiku?

- Bus vėlu ir mums, ir jiems. Dabar – vėlyvas laikas, kitomis dienomis bus ankstyvas.

- Atsižvelgiant į grupės, kurioje žaidžia Lietuva, ir kitos grupės sudėtį, kokia yra pirmųjų rungtynių svarba?

- Taip toli nežiūriu. Žinoma, kiekvienos rungtynės labai svarbios. Ne tik pačios rungtynės, bet ir taškų skirtumas. Tokioje grupėje būna visokių siurprizų. Nesinorėtų veltis į matematikas ir pradėti skaičiuoti, būti priklausomu nuo kažko, tačiau būna visko. Reikia stengtis laimėti ne penkiais, o šešias taškais, jei tai įmanoma. Taip pat ir pralaimint, pralaimėti kuo mažiau. Mes norime savo grupėje būti kuo aukščiau, kad sąlyginai gautume silpnesnį varžovą ketvirtfinalyje. Nors silpnų varžovų olimpinėse žaidynėse nėra.

- Argentina tikriausiai yra viena pagrindinių konkurenčių kovojant dėl aukštesnės vietos grupėje?

- Kaip ir visos kitos. Pradžioje visi turi vilčių, ambicijų. Ir visų šansai vienodi.

- Olimpinėse žaidynėse dalyvaujate pirmą kartą. Kokį įspūdį palieka olimpinis kaimelis?

- Neturiu su kuo lyginti. Sąlygos visiems vienodos. Esame pripratę kiek prie kitokios atmosferos, aplinkos. Bet įdomu, daug sportininkų, savotiška fiesta. Olimpinės žaidynės tuo ir išsiskiria, kad visi kartu, visi gyvena vienoje vietoje. Sąlygos geros. Turėjome smulkių problemų – pas vienus vandens nebuvo, pas kitus – tik karštas. Bet problemos sprendžiasi, aptarnavimas, organizacija – aukščiausio lygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius