Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Kemzūra: „Svarbiausia – gebėjimas išlaikyti komandinę dvasią, kai nesiseka“

Sekmadienį olimpiadoje startuosiančios Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra pirmadienio vakarinėje treniruotėje dažniausiai kartojo du žodžius – susikaupimą ir pastangas.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Minėtų savybių komandai trūko sekmadienį, kai Maskvoje 79:101 buvo pralaimėta Rusijos rinktinei.

Antradienį Lietuvos rinktinė Vilniaus „Siemens“ arenoje sužais paskutinį kontrolinį mačą su Islandijos ekipa, kitą dieną ilsėsis, o penktadienį išskris į Londoną.

K.Kemzūra pripažino, kad prieš olimpiadą labiausiai nerimauja dėl vidurio puolėjų žaidimo ir tvirtino, kad atsivėrusią spragą bandys užlopyti greitu žaidimu.

– Treneri, paskutinis kontrolinis mačas bus atsisveikinimo rungtynės ar rimtos pratybos? – žurnalistai paklausė K.Kemzūros.

– Stengsimės išpešti kuo daugiau naudos. Stengėmės ir susitikime su Rusija, kuriame ne viskas pavyko. Šią dieną paskyrėme klaidų aiškinimuisi, vyrai gerai judėjo aikštėje, dirbo. Pagyriau už pastangas. Varžovams didelio dėmesio neskiriame, bet minimaliai išanalizuosime jų žaidimą, kad nepatektume į visiškas aklas rungtynes. Spręsime savo klausimus. Nesvarbu su kuo žaidžiame, svarbiausia, kaip mes rungtyniaujame.

– Mačas su Rusija buvo žingsnis atgal?

– Taip. Lyginant su Karakasu trūko nusiteikimo ir tam tikromis akimirkomis susikaupimo bei komandinės dvasios. Mūsų padėtis kažkuo priminė Hjustono situaciją. Tačiau buvo nemažai aspektų, taktinių dalykų, kuriuos atlikome gerai. Visa tai užgožė galutinis rezultatas ir klaidos. Šiose rungtynėse buvo žaidimo komponentų, kuriuos pataisėme, tad negalime vertinti žaidimo visiškai neigiamai. Mums svarbu susikaupimas, energija, gebėjimas išlaikyti komandinę dvasią ir stiprybę, kai nesiseka, kai negalime užbaigti atakų, įmesti, kai suklysta teisėjai. Turime susitelkti.

– Didžiausias galvos skausmas yra priekinė linija?

– Žinome, kad trūksta Roberto Javtoko, kuris garantuodavo tvirtumą ginantis. Jonas Valančiūnas yra talentingas vyras, bet daug kur vėluoja, jam kartais nelengva kovoti su daugiau patirties turinčiais varžovais. Priekinei linijai turi padėti kiti žaidėjai, o ypač Jonas. Jis tikrai gali rungtyniauti geriau ir tikiuosi, kad dės visas pastangas.

– Ar dabar J.Valančiūnas aikštėje praleis daugiau užduočių?

– Viskas priklauso nuo žaidėjo. Jeigu Valančiūnas, stumdamas varžovus rankomis, gaus dvi pražangas rungtynių pradžioje, jis negalės daug žaisti. Krepšininkui pasakiau, kad nėra laiko laukti, kada jam sueis 25-eri. Olimpiadoje norime pasirodyti gerai jau dabar. J.Valančiūnas tai supranta. Nenoriu daryti papildomo spaudimo, Noriu, kad visi stengtumėmės. Kai žaisime visa širdimi, visomis jėgomis, tai bus visko riba.

– Schema, kai aikštėje nėra nė vieno vidurio puolėjo, o  vienu metu rungtyniauja Darius Songaila, Simas Jasaitis, Jonas Mačiulis ir Linas Kleiza, bus naudojama ir olimpiadoje?

– Bandysime minusą paversti pliusu. Kai aikštėje yra D.Songaila ir Paulius Jankūnas, mums sunkiau dengti aukštesnius priešininkus. Tačiau varžovai turėtų turėti problemų prieš mūsų judresnius žaidėjus, kadangi Darius puikiai atakuoja iš vidutinio nuotolio. Karakase Songaila jau pademonstravo tai, kaip jis sugeba gintis prieš aukštaūgius. Turėsime būti pasiruošę įvairioms taktinėms gudrybėms, varžovų vidurio puolėjų dvigubinimui ir pan.

–Ar jums neatrodo, kad D.Songailai trūksta greičio grįžtant iš puolimo į gynybą?

– Galiu parodyti vaizdo medžiagą ir analogiškai atsiliepti apie J.Valančiūną, kuriam galbūt taip pat trūksta greičio grįžti. Nekalbu apie jį kaip apie jauną žaidėją. Turiu omenyje kitus dalykus. Negalvokite vien tik apie bėgimą ir metimus. Yra daug komandų, kurios nuo derinio du prieš du bando apsiginti skirtingais būdais. Mano užduotis sukurti žaidėjams progas mesti laisviems.

Olimpiadoje Lietuvos komanda žais A grupėje su JAV, Tuniso, Prancūzijos, Nigerijos ekipomis ir pirmąją varžove Argentinos rinktine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius