Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Kemzūra: „Trūko komunikacijos, energijos ir agresyvumo“

Po nesėkmingai susiklosčiusio Londono olimpiados starto Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra apgailestavo, kad aikštėje nepavyko įgyvendinti numatyto plano.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Lietuvos krepšininkai 79:102 nusileido Argentinos komandai.

– Treneri, kas lėmė pralaimėjimą? – žurnalistai paklausė K.Kemzūros.

– Mums nepavyko gintis, nesustabdėme varžovų. Leidome jiems dominuoti. Priešininkai žaidė tikrai gerai. Mes vėlavome, trūko susikalbėjimo. Norėjome turėti daugiau energijos. Pirmajame kėlinyje 6 klaidos neleido nutolti, pabėgti į priekį. Varžovai mūsų klaidas vertė taškais. Sunku organizuoti gynybą, kai suklysti lygioje vietoje. Nesustabdėme Luiso Scola ir Emanuelio Ginobili. Jų snaiperiai įmetė ir sudėtingus metimus, ir tokius, kurie buvo iš laisvų padėčių. Trūko komunikacijos, energijos ir agresyvumo. Puolant įmetėme 79 taškus, bet neblizgėjome, kamuolys nejudėjo, negalėjome įmesti iš toli. Kai nesiseka pulti, gintis tampa sunkiau. Nepavyko išnaudoti ilgo atsarginių suolelio.

– Kodėl komanda per pirmus du kėlinius metė vos du tritaškius?

– Nenorėjome švaistyti tritaškių. Norėjome labiau išprovokuoti judėjimą aikštėje. Be to, kai meti, dar reikia susikaupti ir į kovą dėl kamuolio. Šiek tiek privengėme. Kai kuriuose situacijose delsėme ir turėjome mesti. Ne visada buvo teisingi sprendimai. Laisvi galime mesti, bet nenorėjome greitų sprendimų. Šiandien buvo ne mūsų diena.

– Minėjote, kad trūko energijos. Ar tai gali lemti dar viena aklimatizacija po sugrįžimo iš Venesuelos?

– Nieko nepakeisime. Nenoriu verkti ir skųstis. Pirmiausia pikta dėl savęs. Neieškome kažkokio gailesčio. Skaudu, kad pirmos rungtynės baigėsi būtent taip. Pagal tai, kaip žaidėme, šiandien galimybių neturėjome. Mačas su Nigerija mums bus labai svarbus, reikės sutelkti visą dėmesį. Mums dar nuo Venesuelos reikia atiduoti skolą Nigerijai. Lengva nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius