Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturi gynėjai aikštelėje – tai JAV Olimpinė krepšinio rinktinė

Šiąnakt krepšinio padangę papuošė rungtynės, kurias daugelis sirgalių vadina Londono Olimpinių žaidynių krepšinio turnyro finalo repeticija. Akis į akį susidūrė dvi stipriausios planetos komandos – Jungtinių Amerikos Valstijų bei Ispanijos rinktinės. „ESPN“ apžvalgininkas Marcas Steinas nusprendė iš arčiau pažvelgti į vakarykštį susitikimą ir JAV rinktinės perspektyvas Londone.
JAV krepšininkai
JAV krepšininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip reikėtų vadinti į Londoną keliaujančią grupę NBA lygos žvaigždžių, dėl traumų praradusią kelis svarbius žaidėjus ir turinčią vos vieną vidurio puolėją šalia trijų elitinių įžaidėjų. Grupę krepšininkų, kurie yra tokie greiti ir atletiški, jog atsiradę trūkumai tiesiog gali likti nematomais.

„Ekstremaliai netipiška“, – būtent taip po kontrolinių rungtynių su JAV krepšininkais savo varžovų komandą apibūdino Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Sergio Scariolo.

Galbūt numanydamas, kad po šio pasisakymo gali likti nesuprastas, S.Scariolo patikino, jog stipresnės komandos už JAV rinktinę nėra: „Be jokių abejonių. Tai geriausia komanda pasaulyje.“

Niekam ne paslaptis, jog šiemet JAV rinktinei trūksta aukštaūgių, tačiau daugelis neabejoja, kad šią problemą išspręs krepšininkų greitis.

„Nemanau, kad mums trūksta ūgio. Lebrono Jameso ir Carmelo Anthony ūgis yra 203 cm, o Kevino Duranto – 206 cm. Negana to, mes turime daug greičio. Tai išsprendžia bet kokias mūsų problemas“ – teigia rinktinės veteranas Kobe Bryantas.

Vis dėlto būtent aukštaūgių, ypač Dwighto Howardo ir Chriso Bosho netektis suteikia ispanams viltį šiemet atsirevanšuoti už pralaimėjimą Pekino olimpinių žaidynių finale prieš ketverius metus.

Vakar ispanų viltys bent jau kuriam laikui buvo užgožtos. Taip, ispanai prieš pat kelionę į Londoną nusileido amerikiečiams rezultatu 78:100, tačiau ar JAV krepšininkams taip pat lengva bus ir Olimpiadoje? Vargu. Jei likimas suves šias dvi rinktinės Olimpinėse žaidynėse, Ispanija bus pasiruošusi geriau nei vakar.

Šiose draugiškose rungtynėse ispanams trūko dviejų labai svarbių žaidėjų. Vidurio puolėjas Marcas Gasolis gydosi kariojo peties traumą, o kitas komandos lyderis Juanas Carlosas Navarro taip pat nėra visiškai atsigavęs po praėjusį sezoną jį kamavusių traumų ir negali rungtyniauti visu pajėgumu.

Draugiškame susitikime ispanų gretose pastebimiausi buvo aukštaūgiai Pau Gasolis ir Serge'as Ibaka, tačiau jie net iš tolo neprilygo savo tiesioginiais varžovais tapusiems LeBronui Jamesui bei Carmelo Anthony, kurie kartu sudėjus pelnė 52 taškus.

Ispanijos rinktinės lyderis P.Gasolis pripažino, kad su šiais dviem krepšininkais kovoti yra tikrai sunku: „Atletiškumas ir staigumas suteikia jiems didelį pranašumą. Žaidžiant prieš juos, mes turime gintis atsitraukę toli nuo krepšio, o tai daryti mes esame neįpratę.“

Savo auklėtinių universalumą išskyrė ir JAV rinktinės vyriausiasis treneris Mike'as Krzyzewski: „Carmelo gali žaisti trijose, o LeBronas visose penkiose pozicijose. Mums labai pasisekė, kad turime juos savo gretose.“

„Šią vasarą mums pasiseks, nes turime tokius puolėjus, kaip Carmelo ir LeBroną. Nors jie nėra pakankamai aukšti, jie sugeba pranokti gerokai už save aukštesnius varžovus“, – savo komandos draugams pagyrų negailėjo ir įžaidėjas Chrisas Paulas.

Rungtynėmis su ispanais amerikiečiai baigė savo pasiruošimą Olimpinėms žaidynėms. Olimpiados favoritai laimėjo visas penkias žaistas kontrolines rungtynes ir darė tai vidutiniškai 26,6 taško skirtumu.

„Sužaidėme prieš dvi labai stiprias nacionalines komandas – Ispaniją ir Argentiną. Manau, dėl to tapome geresniais. Šios dvikovos parodė, ką mums žaidime reikėtų daryti kitaip, o ką darome gerai. Mūsų šansai Londone yra labai geri“, – teigia K.Bryantas.

Los Andželo „Lakers“ lyderis pridūrė: „Mes – ne “Svajonių komanda„, tiesiog prieš mus labai sunku apsiginti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius