Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos krepšinio sirgaliams FIBA perspėjimas elgtis tinkamai: priešingu atveju – sulauksite pasekmių

Lietuvos krepšinio pareigūnai įspėti, kad perduotų Lietuvos sirgaliams per rungtynes elgtis tinkamai. Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) sekretorius Patrickas Baumannas (Patrikas Baumanas) žurnalistams šeštadienį sakė, kad rasistinis elgesys tribūnose nebus toleruojamas.
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai
Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliai / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

 „Mes esame absoliučiai prieš bet ką tokio ir nurodėme Lietuvos delegacijai, kad jiems būtų geriau, jei jie perduotų sirgaliams, jog šie elgtųsi tinkamai“, – sakė P.Baumannas.

Anot jo, jei bus rasistinių incidentų, tai „turės kitų padarinių po Londono žaidynių“.

Pasak žaidynių organizatorių, dėl rasistinio elgesio, jei toks pasitaikys, sirgalių gali būti paprašyta palikti rungtynių vietą.

Vienam per Lietuvos ir Nigerijos vyrų krepšinio rinktinių rungtynes Londono olimpinėse žaidynėse sulaikytam Lietuvos piliečiui vietos teismas trečiadienį skyrė baudą dėl rasinės neapykantos veiksmų.

Anot Lietuvos užsienio reikalų ministerijos, bauda skirta dėl įžeidžiamo elgesio už tai, kad skleidė beždžionės garsus, atliko nacistinius rankų judesius ir kitus rasinės neapykantos veiksmus.

Keliomis dienomis anksčiau britų žiniasklaida paskelbė nuotrauką iš krepšinio rungtynių tarp Lietuvos ir Argentinos. Joje matyti ranką į viršų iškėlęs lietuvių aistruolis, šalia stovint juodaodžiams prižiūrėtojams. Kai kurie stebėtojai tai įvertino kaip nacistinio pasisveikinimo gestą.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę Londone palaikantys aistruoliai teigia, kad vieną iš jų rasizmu apkaltinusi britų teisėsauga neteisingai interpretavo skanduotę.

Žiniasklaidai atsiųstame pranešime sirgaliai pareiškė smerkiantys bet kokias rasizmo formas ar diskriminaciją dėl odos spalvos, rasės, seksualinės orientacijos ar religijos.

Pranešime teigiama, kad dėl rasistinių veiksmų nuteistas 36 metų sirgalius pateiks apeliaciją. Be to, sirgaliai kaltina, kad policija pradangino jo asmens tapatybės kortelę, grynuosius, mobiliuosius telefonus.

Lietuvos diplomatai teigia dėję pastangų aiškintis incidento Londone aplinkybes, kai dėl įtarimų rasizmu buvo sulaikytas krepšinio aistruolis, ir tvirtina esantys pasirengę teikti Londone esantiems lietuviams visokeriopą pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius