Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Olimpinis krepšinio rinktinės ketvirtfinalis su Rusija: kai kalbos turės virsti darbais

Šią vasarą Lietuvos ir Rusijos vyrų krepšinio rinktinių keliai susikerta itin dažnai. Sykį komandos susitiko Hjustone, kur vyko pasiruošimas Londono olimpiados atrankai Venesueloje. Atrankos barjerą perkopė abi šalys ir netrukus ginklus surėmė besiruošdamos pagrindinei daliai – olimpiadai. Trečią kartą dviejų puikiai vienas kitą pažįstančių trenerių Kęstučio Kemzūros ir Davido Blatto auklėtiniai į kovą stos svarbiausiame mūšyje – olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje.
Rungtynių akimirka
Lietuviai rusams šią vasarą nusileido abu kartus. / T.Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Kol kas abiejose dvikovose Rusija buvo pranašesnė už Lietuvą – Hjustone mūsiškius įveikė rezultatu 77:68, o Maskvoje – net 101:79. Prieš trečiąją, žūtbūtinę akistatą, favoritais rusai laikomi ne tik todėl, kad laimėjo anksčiau vykusias draugiškas rungtynes, bet ir todėl, kad savo grupėje Rusija tvirtai užėmė pirmą vietą – nugalėjo net ir vieną viso turnyro favoričių Ispaniją, o Lietuva liko tik ketvirta.

Nepaisant visų skaičių, dar po antrojo draugiško mačo su Rusija Maskvoje Lietuvos krepšininkai neslėpė ryžto ir tvirtino esą priešininkai nėra pranašesni. Kategoriškiausiai apie tai kalbėjo Linas Kleiza bei Šarūnas Jasikevičius.

„Nuotaikos pralaimėjimas nesugadino. Tikiuosi, kad su rusais susitiksime olimpiadoje. Pažiūrėsime, kas bus, kai reiks iš tikrųjų žaisti“, – nepaisant pralaimėjimo 22 taškais, kalbėjo L.Kleiza.

Jam antrino Š.Jasikevičius: „Jei normaliau žaistume 40 minučių, Rusija tikrai nėra už mus stipresnė. Susitikus su rusais olimpiadoje, turėtume šansų.“

Kitaip nei žaidėjai, kur kas atsargesnis buvo K.Kemzūra. Jis netgi vylėsi išvengti akistatos su rusais būtent ketvirtfinalyje.

„Mes savo grupėje turime žaisti taip gerai, kad ketvirtfinalyje nesusitiktume su Rusija, nes kol kas negalime laimėti“, – liepos pabaigoje kur kas labiau sunerimęs teigė K.Kemzūra.

Po paskutiniųjų Londono olimpiados A grupės rungtynių specialistas buvo kiek drąsesnis ir tikino, kad ketvirtfinalyje gali nutikti bet kas. Savo ruožtu Š.Jasikevičius teigė, kad varžovais ketvirtfinalyje patenkinti ir lietuviai, ir rusai – komandos puikiai pažįsta viena kitą.

Ar lietuviai jau bus pajėgūs įveikti rusus? Ar Š.Jasikevičius ir L.Kleiza žinojo, ką sakė ir patvirtins savo žodžius? Į šiuos klausimus bus aiškiai atsakyta ketvirtfinalyje.

Prognozuoti pergalę vienai ar kitai rinktinei, net ir atsižvelgus į visas aplinkybes, išties sudėtinga. Tačiau viena aišku – Rusija, nors ir labai galinga varžovė, dėl savo žaidimo stiliaus yra kiek parankesnė priešininkė už Ispaniją, o viskas lieka mūsų krepšininkų rankose. Lietuvių spyris amerikiečiams į užpakalius įrodė, kad neįveikiamų olimpiadoje nėra (sunkų mačą su Tunisu nurašykime atsipalaidavimui, nesėkmingai dienai, nesusipratimui). Taip pat ir rusus palaužę australai patvirtino, kad būsimi Lietuvos ekipos varžovai nėra nepažeidžiami. Taigi, ketvirtfinalyje galime laukti bet ko, ir, kaip sakė K.Kemzūra, tikėkimės, jog gerų naujienų sulauks būtent Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius