Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusams atsilyginti norintis Linas Kleiza: „Pažiūrėsime, kas bus stipresni, kai reikės rungtyniauti rimtai“

Triuškinantis pralaimėjimas Rusijos krepšinio rinktinei nieko nereiškia, įsitikinęs Lietuvos komandos kapitonas Linas Kleiza.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Luko Balandžio nuotr.

Sekmadienį Londono olimpiadai besiruošiančios ekipos Maskvoje žaidė kontrolinį mačą, kurį mūsiškiai pralaimėjo 79:101.

„Tikiuosi su rusais susitikti olimpiadoje, – pareiškė L.Kleiza. – Pažiūrėsime, kas bus stipresni, kai reikės rungtyniauti rimtai.“

Puolėjas įvardijo pralaimėjimo priežastis, papasakojo apie šią vasarą perimtas Lietuvos rinktinės kapitono pareigas ir pasveikino Europos dvidešimtmečių pirmenybėse triumfavusius šalies krepšininkus.

– Linai, paskutinės kontrolinės rungtynės – atsisveikinimas su sirgaliais ar gera treniruotė? – žurnalistai paklausė L.Kleizos.

– Reikia treniruotis, kadangi nebeliko daug pratybų. Pateksime į žaidybines situacijas, tai bus gera treniruotė. Nors varžovų gerai nepažįstame, tačiau reikia toliau dirbti, gerinti žaidimą. Jį geriausia tobulinti rungtynėse.

– Ar pralaimėjimas Rusijai labai sugadino nuotaiką?

– Ne, nesugadino. Tikiuosi, kad su rusais susitiksime olimpiadoje. Draugiškas susitikimas nieko nelemia. Pažiūrėsime, kas bus stipresni, kai reikės rungtyniauti rimtai.

– Ar neveikiantys komandos deriniai yra viena pagrindinių komandos problemų?

– Nemanau. Vakar prastai nusiteikėme rungtynėms. Susidėjo daug niuansų – varžovai mus išmušė iš vėžių, buvo visokių švilpukų, galiausiai pasidavėme emocijoms.

– Kas pasikeitė, kai tapote rinktinės kapitonu?

– Atsirado geležinė tvarka (juokiasi). Niekas nepasikeitė. Kapitono sąvoka yra labiau skirta sirgaliams. Komandoje niekas nepasikeitė.

– Buvęs kapitonas Robertas Javtokas dažnai sakydavo įvairias kalbas. Jums taip pat tenka?

– Sakau kalbas, bet pas mane būna per daug necenzūrinių rusiškų žodžių. Mano emocinių kalbų su dideliu kiekiu rusiško prieskonio daug kas nesupranta (šypsosi). Kai reikia, pasisako kiekvienas vyresnis komandos narys. Negaliu per daug kalbėti, nes po to niekam nebus įdomu ir niekas neklausys.

– Ar teko stebėti Lietuvos dvidešimtmečių rinktinės triumfą Europos čempionate?

– Ne, bet labai norėčiau pasveikinti. Vyrai šaunuoliai, tai gera pergalė. Apie ją sužinojome, kai vakar nusileido mūsų lėktuvas. Labai smagu, kad tęsiasi ši tradicija, jog auga jaunimas Lietuvoje. Ateityje bus daug gerų krepšininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius