Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusijos žiniasklaida: „Kemzūra ir Blattas – tai tarsi dailidė prieš stalių“

Rusijos krepšinio žurnalistai šalies nacionalinę krepšinio rinktinę jau mato Olimpiados pusfinalyje. Dienraščio „Sport Express“ apžvalgininkas Vladimiras Možaičevas neabejoja Rusijos rinktinės pergale rytojaus ketvirtfinalio mače su Lietuvos rinktine. Žurnalistas pašaipiai vertino lietuvių perspektyvas įveikti rusus. Štai šios publikacijos vertimas.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.
Temos: 1 Žiniasklaida

Vakar rašiau, kad Rusijos rinktinei Lietuva – geriausias įmanomas ketvirtfinalio varžovas, tačiau laimės kūdikiui Davidui Blattui vos nepavyko sugauti auksinės žuvelės – blogiausios Olimpinio turnyro komandos Tuniso.

Lietuviams susitikimas su garsiomis pavardėmis pasigirti negalinčia Tuniso rinktine turėjo būti tik formalumas, tačiau tai galėjo tapti dar didesne katastrofa nei Europos čempionato Lietuvoje ketvirtfinalio mačas su Makedonija.

Tinkamu mačo momentu Lietuvos rinktinė susiėmė. Pradėjo pataikyti metimus, agresyviai žaisti. Lietuviai galėjo nepatekti į atkrintamąsias, jei prancūzai būtų atidavę pergalę Nigerijai, tačiau taip neatsitiko.

Sunku paaiškinti Lietuvos rinktines metamorfozes. Vos prieš keletą dienų Kęstučio Kemzūros auklėtiniai kovojo kaip lygūs su lygiais prieš amerikiečius, tačiau vakar vos vilkosi su Tunisu.

Taigi, kokia gi ta Lietuvos rinktinė yra iš tikrųjų? Toji, kuri turi bet kurioje pozicijoje galintį žaisti Liną Kleizą bei būrį snaiperių, kurių taiklumas prilygsta Korėjos armijos lankininkams? Ar toji, kuri po kiekvieno taiklaus tolimo šūvio prameta 4–5 kitus tritaškius metimus bei suklysta vos tik Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas mėgina sužaisti du prieš du?

O kam rūpi, kaip jie žaidžia?! Mes galime lietuvius įveikti net ir Lietuvoje žaisdami prastą krepšinį. Panašiai, kaip padarėme Chimkuose, prieš pat Olimpines žaidynes. Toks įspūdis, kad lietuvių taiklūs metimai – ne problema. Jie gali įmesti tuos 80 taškų, bet mes jiems įsūdysime 101! Lietuviai neturi jokių šansų sulaikyti Andrejaus Kirilenkos, Timofejaus Mozgovo ir Aleksandro Kauno.

Esu tikras, kad Kemzūrai nepavyks rasti antirusiško priešnuodžio. Ypač atsižvelgiant į trenerių skirtumus. Kemzūra palyginus su Davidu Blattu – tai tarsi dailidė priešais stalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius