Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šarūnas Jasikevičius: sunku kažką padaryti, kai benzino bake nėra

Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo Rusijos rinktinei pripažino, kad viso olimpinio turnyro metu jautė nuovargį, kuris galiausiai pakišo koją ir ketvirtfinalio mače.
Šarūnas Jasikevičius Londono olimpiadoje
Šarūnas Jasikevičius Londono olimpiadoje / Alfredo Pliadžio nuotr.

Įžaidėjas pripažino, kad šansų įveikti Rusiją buvo, bet nei jis, nei visa komanda nesužaidė gerai. 

- Kvėpavote rusams į nugarą, bet taip ir nepavyko pavyti. Kodėl?

- Nesužaidėme. Galimybių laimėti buvo, bet prametėme daug laisvų metimų, vėl koją kišo klaidos. Geriau sužaidus buvo galima kažko tikėtis. Gynėmės gerai, bet neužpuolėme. Nelabai švieži atrodome.

- Jums pačiam taip ne pačios sėkmingiausios rungtynės buvo...

- Taip, prastos ir man pačiam rungtynės. Nebuvo jėgų. Visos olimpiados metu prastai jaučiausi. Ne visai šviežias buvau. Ir sprendimų nelabai gerų buvo, ir klaidų daug. Ir pataikymo procentas ne koks. Nedaug energijos buvo. Asmeniškai aš jaučiau nemažą nuovargį po klubinio sezono. Buvo galima, kai dabar žiūri atgal, su Tunisu ir JAV žaisti mažiau, bet situacija vertė žaisti, ir šiandien fiziškai neatsigavau. Norisi kažką daryti geriau, bet kai bake nėra benzino, labai sunku stipriau bėgti. Pamečiau du kamuolius lygiose vietose, kai nei kas spaudė, nei per rankas daužė. Tiesiog krito kamuolys iš rankų. Daugiausia tai lėmė nuovargis. Aišku, amžius maišo, būkime atviri.

Ši komanda sužaidė mažai gerų rungtynių. Komandą turėjo tempti tie, kas ją tempė Turkijoje, bet gavosi taip, kad ir senukams reikėjo tai daryti

- Ar galvojate, kad kitas vasaras jau skirsite poilsiui?

- Galbūt. Nesu žmogus, kuris daro skambius pareiškimus, bet gali taip būti. Jei dar būtų daugiau laiko atsigauti po sezono, bet kai vos pasibaigus sezonui riekia važinėti į kitus pasaulio galus, nėra lengva. Bet tai nėra pasiteisinimas. Tiesiog tokio amžiaus sportininkams reikia daugiau laiko skirti poilsiui. Bet esu laimingas, kad kažkiek galėjau padėti. Tik šiandien ne mano diena buvo. 

- Ar su kitais rinktinės veteranais kalbate apie tai, kad tai galbūt paskutinė vasara su rinktine?

- Negaliu kalbėti už kitus. Bet sunku tokio amžiaus vasaras su krepšiniu leisti. Sunki vasara buvo. Kažkiek džiaugiuosi, kad net tiek pasiekėme. Galbūt kažkam rezultatas patiks, kažkam ne, bet darbo buvo nuveikta labai daug. Dabar noriu tik poilsio.

- Ar galima sakyti, kad olimpiadoje užimta 5-8 vieta atspindi realų komandos pajėgumą?

- Manau, taip. Kalbėkime realiai: ši komanda sužaidė mažai gerų rungtynių. Komandą turėjo tempti tie, kas ją tempė Turkijoje, bet gavosi taip, kad ir senukams reikėjo tai daryti. Yra kaip yra. Buvo galima kabintis šiandien, nes šansų turėjome, bet vis dėlto nežaidėme tą krepšinį, kokį galėjome žaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius