Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Valdemaras Chomičius apie dvikovą su JAV: „Turime nenuleisti rankų ir nepamesti galvų“

Lietuvos krepšinio rinktinė olimpiniame turnyre kol kas įveikė tik Nigeriją. Abiems pagrindiniams varžovams – Prancūzijos ir Argentinos rinktinėms – lietuviai nusileido. Ar pavyks mesti iššūkį JAV žvaigždėms?
Valdemaras Chomičius
Valdemaras Chomičius / Tomo Tumalovičiaus/Krepšinio širdis nuotr.

Amerikiečiai paskutiniame mače net 83 taškų skirtumu sutriuškino Nigerijos rinktinę. Tą pačią Nigeriją, kuri olimpiniame atrankos turnyre Venesueloje Lietuvos komandą buvo įveikusi. 

Vienas rinktinės trenerių Valdemaras Chomičius teigia, kad negalima nuleisti rankų. Be kokiu atveju, pasak trenerio, dvikova su amerikiečiams taps gera pamoka ir patirtimi ateičiai.

– Treneri, ar galima rasti priešnuodžių JAV žaidimui?

Žaisti galima. Ir turėsime žaisti. Nereikia nuleisti rankų. Reikia stengtis ir galvoti pozityviai. Kiekvienas žaidėjas turės padaryti tai, ką moka geriausiai.

Mes norime sustabdyti jų greitą žaidimą. Tai reiškia – turėsime tausoti kamuolį. Bet ir užlaikyti negalėsime, nes amerikiečių spaudimas gali būti pavojingas.

Turėsime jų išsimetimą iš užribio stabdyti, kad neatliktų ilgo perdavimo. Du žaidėjai visuomet turės budėti gynyboje.

Privalėsime kaitalioti gynybos sistemas, kad pristabdytume prasiveržimus. Aišku, teoriškai galima daug ką dėlioti, bet praktikoje viską sunku įgyvendinti.

Svarbu nepamesti galvų ir neįsivelti į jų greitą žaidimą. Bet kokiu atveju šios rungtynės taps gera pamoka ir patirtimi ateičiai.

Kaip vertinate Lietuvos rinktinės vidurio puolėjų žaidimą olimpiniame turnyre?

Pozityviai. Aišku, ne viską pavyksta padaryti. Jonas Valančiūnas gerai pradeda rungtynes, bet greitai prisirenka pražangų. Todėl negalime ilgai jo laikyti aikštelėje. Jį keičiantys Antanas Kavaliauskas ir Darius Songaila nepablogina žaidimo. Kai kuriais atvejais žaidimas tampa netgi solidesnis. Be abejo, trūksta mums ūgio. Staigumo gynyboje. Ypač tai pasijaučia kovojant dėl kamuolių.

Ar pralaimėjus prancūzams ir argentiniečiams nėra komandoje nusivylimo? Nedingo pasitikėjimas savo jėgomis?

Pirmos rungtynės buvo labai sudėtingos. Būtų tekę pirmose rungtynėse su kitu varžovu žaisti, kad ir su amerikiečiais, būtume kitaip įsibėgėję. Žaidime būna daug gražių momentų, bet to neužtenka. Pritrūkstame greičio, jėgų gynyboje. Nesusitvarkome su pagrindiniais varžovų žaidėjais, kurie ir pridaro daugiausia bėdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius