Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

70-metis raitelis iškovojo teisę dalyvauti Londono olimpiadoje

70-metis jojikas Hiroshi Hoketsu iš Japonijos iškovojo teisę dalyvauti Londono Olimpiadoje, tačiau dar neaišku, ar žaidynėse jis varžysis. Teisę dalyvauti Olimpiadoje H. Hoketsu iškovojo praėjusią savaitę laimėjęs tarptautines išjodinėjimo varžybas Prancūzijoje, rašo lrt.lt. Japonijos jojimo sporto atstovai teigė netrukus paskelbsiantys, ar H. Hoketsu, kuriam kovo 28 dieną sukaks 71 metai, olimpinėse žaidynėse dalyvaus.
Hiroshi Hoketsu
Hiroshi Hoketsu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

H. Hoketsu gyvena Vokietijoje. 2008 metais, kai jam buvo 67-eri, jis varžėsi Pekino Olimpiadoje ir tapo vyriausiu Japonijos olimpiečiu.

Pekine komandinėse išjodinėjimo varžybose H. Hoketsu užėmė devintą vietą, o individualiose varžybose liko 35-as. Jis buvo iškovojęs teisę dalyvauti ir 1988 metų Seulo Olimpiadoje, tačiau negalėjo varžytis, nes jo arklys buvo patalpintas į karantiną.

Prieš H. Hoketsu, vyriausias Japonijos olimpietis buvo jojikas Kikuko Inoue, kuris Seulo olimpiadoje varžėsi būdamas 63-ejų.

H. Hoketsu prieš daugiau kaip penkerius metus atsisakė kompanijos „Johnson & Johnson“ direktoriaus darbo, kad vėl galėtų rimtai treniruotis.

Pirmą kartą olimpiadoje jis dalyvavo būdamas 23-ejų, o jodinėja nuo 12 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius