-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka Londono olimpiadoje nelaukiamas

Olimpinių žaidynių Londone organizacinis komitetas nesuteikė Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, kuris vadovauja ir savo šalies Nacionaliniam olimpiniam komitetui, akreditacijos. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ rašo Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Aleksandras Žukovas, praneša Gazeta.ru.
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka su sūnumi Nikolajumi
Londonas nepanoro į olimpiadą įsileisti A.Lukašenkos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Baltarusijos nacionalinio olimpinio komiteto prezidentui A.Lukašenkai organizacinis Londono olimpiados komitetas nedavė akreditacijos. Sportas be politikos?“ – parašė A.Žukovas, nepatikslindamas, kodėl akreditacija nebuvo suteikta.

Taip pat Rusijos olimpinio komiteto prezidentas parašė: „O kaip su olimpinėmis vertybėmis ir tradicijomis? Kiekvienas moksleivis žino, kad Graikijoje olimpinių žaidynių metu būdavo paskelbiamos paliaubos.“

JAV ir Europos Sąjunga nepripažįsta 2010 metų Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų, kai ketvirtai kadencijai buvo perrinktas A.Lukašenka. Baltarusijai ES dėl kalinamų politinių kalinių taiko ekonomines sankcijas, taip pat tiek prezidentui, tiek dar visai grupei baltarusių valdininkų draudžiama įvažiuoti į ES šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius