Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 03 /18:07

Austros Skujytės olimpinio medalio medžioklė: asmeninį rekordą pagerinusi lietuvė laimėjo šuolių į aukštį rungtį!

Lietuvos lengvosios atletikos viltis Austra Skujytė tęsia Londono olimpinių žaidynių medalio medžioklę. 32-ejų Atėnų olimpinė vicečempionė pagerino asmeninį rekordą ir laimėjo šuolių į aukštį rungtį, pakildama į ketvirtą vietą bendrojoje įskaitoje.
Austra Skujytė
Austra Skujytė / Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr.

A.Skujytė: „Varžovė – labai stiprios“

„Pavargau – pusę dienos stadione. Dabar pavalgysiu, pailsėsiu, laukia masažas“, – prisipažino A.Skujytė.

Gero starto tikrai neužtenka, – sakė A.Skujytė.

„Tikėjausi peršokti bent 189 cm, bet norėjau 195 cm. Gavosi per vidurį. Sunkiai sekėsi. Tai per greitai įsibėgėdavau, tai per lėtai. Užtruko, kol susireguliavau“, – tęsė septynkovininkė, laikmėjusi šuolių į aukštį rungtį.

„Taip ir toliau. Gero starto tikrai neužtenka. Varžovės – labai stiprios. Jau barjeriniame bėgime pažiūrėjau, kas vyksta aplinkui ir pagalvojau – geriau nežiūrėti“, – pridūrė lietuvė.

Šuoliuose į aukštį pagerino asmeninį rekordą

Grėsmingą žinią varžovėms A.Skujytė pasiuntė šuolių į aukštį rungtyje. Lietuvė vienintelė peršoko į 1,92 metro aukštį pakeltą kartelę ir vienu centimetru pagerino šiemet pasiektą asmeninį rekordą.

Taip pat aukščiausiai per karjerą iššokusi britė Katarina Johnson-Thompson (1,89 m – antru bandymu) užėmė antrą vietą, o trečia buvo baltarusė Jana Maksimava (1,89 m – trečiu bandymu).

Tapusi šuolių į aukštį rungties nugalėtoja A.Skujytė bendrojoje įskaitoje į viršų pakilo net per 28 pozicijas – iš 32-os į 4-ą. Lietuvės sąskaitoje – 2110 taškai.

Lydere išliko britė Jessica Ennis (2249 tšk.), į antrą vietą pakilo amerikietė Hyleas Fountain (2224 tšk.), o į trečią – dar viena britė K.Johnson-Thompson (2146 tšk.).

Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Austra Skujytė
Fotodiena/Roberto Dačkaus nuotr./Austra Skujytė

100 metrų su barjerais bėgo greičiausiai šiemet

Ne pagrindinėje savo rungtyje – 100 metrų bėgime su barjerais – A.Skujytė užtruko 14,00 sekundės ir savo bėgime buvo trečia, o tarp 38-ių septynkovės varžybas penktadienį pradėjusių sportininkių – 32-a.

Greičiausiai šiemet šią rungtį įveikusi lietuvė nuo asmeninio rekordo – 13,96 sek. – atsiliko vos 0,04 sekundės.

Rungties nugalėtoja tapo britė Jessica Ennis, pasiekusi geriausią sezono rezultatą pasaulyje – 12,54 sekundės. Antra finišavo kanadietė Jessica Zelinka (12,65 sek.), o trečia – amerikietė Hyleas Fountain (12,70 sek.). Abi jos pagerino asmeninius rekordus.

Bendrojoje įskaitoje į priekį išsiveržė favoritė J.Ennis (1195 tšk.), lenkianti J.Zelinką (1178 tšk.) ir H.Fountain (1170 tšk.).

Taikosi į pirmąjį penketuką

32-ejų A.Skujytei tai jau ketvirtos olimpinės žaidynės. 2000 metais Sidnėjuje ji buvo dvylikta (6034 tšk.), 2004 metais Atėnuose iškovojo sidabro medalį (6435 tšk.), o 2008 metais Pekine varžybų nebaigė.

„Labai gerai, kad šiemet neturėjau jokių traumų, kurios trikdytų pasiruošimą svarbiausiam metų startui. Todėl keliu sau aukštus tikslus – patekti tarp penkių geriausiųjų septynkovininkių. Nors, žinoma, kiekvienas sportininkas nori pasirodyti kuo geriau ir būti įvertintas apdovanojimu. Atiduosiu visas jėgas ir tikiuosi, kad viskas bus gerai“, – prieš startą vylėsi A.Skujytė.

Visų Lietuvos sportininkų varžybų Londono olimpinėse žaidynėse tvarkaraštį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius