Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Badmintonininkė Akvilė Stapušaitytė išsikovojo vietą Londono olimpiadoje, Kęstučio Navicko olimpinis kelialapis pakibo ant plauko

Dar prieš metus buvo kalbama, kad badmintonininkas Kęstutis Navickas be vargo iškovos olimpinį kelialapį, tuo tarpu Akvilės Stapušaitytės šansai pasirodyti Londono olimpinėse žaidynėse vertinti skeptiškai.
Akvilė Stapušaitytė
Akvilė Stapušaitytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Įvyko priešingai: 26-erių tauragiškė, pasaulio reitinge užimanti 91-ą poziciją, sėkmingai įveikė metus trukusią olimpinę atranką ir užsitikrino vietą vienetų varžybose Londone. Ar Londono olimpinėse žaidynėse dalyvaus K.Navickas, kol kas neaišku, nors oficialus atrankos periodas baigėsi gegužės 1 dieną.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Juozas Špelveris ir Kęstutis Navickas
Juozas Špelveris ir Kęstutis Navickas

Pagal reitingą K.Navickas patektų tarp 40 olimpiados dalyvių kaip vienas iš paskutiniųjų sąraše, tačiau lietuvio likimą spręs Tarptautinė badmintono federacija. Pastaroji yra gavusi dvi paraiškas suteikti vardinius kvietimus, ir jei bus patenkintos abi paraiškos, K.Navickui durys į olimpinį Londoną užsivers.

Jei patenkins tik vieną paraišką arba nė vienos – olimpinis kelialapis iš pajėgiausio Lietuvos badmintoninko nebus atimtas. Tai turėtų paaiškėti birželio 15 dieną.

Užtikrintai olimpiniame reitinge žengusio K.Navicko galimybes sujaukė Achilo sausgyslės trauma, kuriai prireikė operacijos ir kuri iš badmintonininko varžybų kalendoriaus išbraukė kone keturis mėnesius. Pasaulio reitinge K.Navickas nukrito į 74 poziciją.

Tiek K.Navickas, tiek A.Stapušaitytė dalyvavo 2008 m. olimpinėse žaidynėse Pekine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius