-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija neboikotuos Londono olimpiados dėl atsisakymo akredituoti Aliaksandrą Lukašenką

Baltarusijos sporto ir turizmo ministras Olegas Kačianas paneigė internete paskelbtą pranešimą, kad Baltarusijos sportininkai gali boikotuoti olimpines žaidynes Londone.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ši informacija visiški paistalai, ji visiškai neatitinka tikrovės“, – ketvirtadienį agentūrai „Interfax“ pareiškė O.Kačianas, komentuodamas kai kurių interneto žiniasklaidos priemonių pranešimą, kad Baltarusijos sportininkai neva rengiasi boikotuoti olimpiadą, atsakydami į tai, kad jos organizatoriai atsisakė akredituoti šalies prezidentą Aliaksandrą Lukašenką.

Ministras pažymėjo, kad Baltarusijos sportininkai, žinoma, dalyvaus olimpinėse žaidynėse Londone. Olimpiniame kaimelyje įvyko Baltarusijos valstybės vėliavos pakėlimo ceremonija. Į Londoną jau atvyko Baltarusijos sportininkų ir pareigūnų delegacija. Šiandien iš Minsko išvyksta Baltarusijos delegacija, kuriai vadovauja vyriausybės vicepremjeras Anatolijus Tozikas.

„Jeigu kas nors naudoja sportą kaip politikos įrankį, tai jų problemos. Baltarusija laikosi olimpinio principo: sportas – už politikos ribų“, – sakė ministras.

Kaip anksčiau pranešė agentūra, remdamasi Didžiosios Britanijos ambasados Baltarusijoje sekretore spaudai Ina Romaševskaja, olimpinių žaidynių Londone organizatoriai neakreditavo Baltarusijos nacionalinio olimpinio komiteto vadovo A.Lukašenkos.

Pasak jos, Londonas palieka galioti draudimą įvažiuoti į šalį Baltarusijos prezidentui, taip pat ir vykstant olimpinėms žaidynėms Londone.

„Prezidentas Aliaksandras Lukašenka įeina į sąrašą asmenų, kuriems uždrausta įvažiuoti į Europos Sąjungos šalis. Ir šis draudimas tebegalioja per olimpines žaidynes, sprendimas šiuo klausimu nebus pakeistas“, – pareiškė I.Romaševskaja.

Pranešimą, kad Baltarusijos prezidentui, Nacionalinio olimpinio komiteto vadovui Aliaksandrui Lukašenkai atsisakyta išduoti akreditaciją į Olimpiadą, tinkle „Twitter“ pirmiausia paskelbė Rusijos olimpinio komiteto vadovas Aleksandras Žukovas.

„Baltarusijos NOK vadovui A.Lukašenkai Londono olimpiados organizacinis komitetas neišdavė akreditacijos. Sportas – už politikos ribų? O kaip dėl Olimpiados vertybių ir tradicijų?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius