-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burlentininkas Juozas Bernotas olimpiadoje artėja prie medalių plaukimo

Pirmasis istorijoje olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis burlentininkas iš Lietuvos Juozas Bernotas neužleidžia pozicijų. Po aštuonių plaukimų – likus dienai iki vyrų „RS:X“ burlenčių klasės pagrindinių varžybų pabaigos – 23-ejų lietuvis išsaugo vietą pirmajame dešimtuke – yra devintas.
Juozas Bernotas
Juozas Bernotas / Teodoro Biliūno nuotr.

Šeštadienį vykusį aštuntą plaukimą J.Bernotas baigė blogiausiai šioje olimpiadoje – 17-as. Plaukimo pradžioje jis buvo nukritęs ir į 28 vietą, tačiau iki finišo sugebėjo kiek atsitiesti.

Aštuntojo plaukimo nugalėtojui vokiečiui Toni Wilhelmui (34:04) lietuvis pralaimėjo 3 minutes ir 7 sekundes. Jo laikas – 37:11.

Surinkęs 76 baudos balus J.Bernotas netikėtai išlieka „RS:X“ burlenčių klasės bendrosios įskaitos lyderių dešimtuke.

Būtent tiek sportininkų pateks į rungties medalių plaukimą. Prieš 11 vietą užimantį Ho Tsuną Andy Leungą (88 b. b.) iš Honkongo mūsiškis turi 12 baudos balų persvarą.

Tvirtu lyderiu išlieka Dorianas van Rijsselberge'as (9 b. b.) iš Nyderlandų, lenkiantis britą Nicką Dempsey (24 b. b.) ir vokietį Toni Wilhelmą (24 b. b.).

Vyrų „RS:X“ burlenčių klasėje sportininkams iš viso teks įveikti 10 plaukimų, po kurių dešimt mažiausiai baudos balų surinkusių burlentininkų, atmetus vieną blogiausią, pateks į finalinį plaukimą. Jame baudos balai dvigubinsis (už pirmą vietą – 2, antrą – 4, trečią – 6 ir t.t.), o galutinė suma nulems medalių likimą – auksas atiteks mažiausiai baudos balų surinkusiam burlentininkui.

Iš viso „RS:X“ burlenčių klasėje varžosi 38 sportininkai, o lietuviui J.Bernotui prieš olimpiadą buvo iškeltas tikslas užimti 15–20 vietas.

Devintasis ir dešimtasis „RS:X“ burlenčių klasės plaukimai vyks sekmadienį, o medalių plaukimas – antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius