Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė prieš olimpinių žaidynių atidarymą: „Olimpiada – aukščiausias žmogaus valios ir sportinių galių įvertinimas“

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja 2012-ųjų vasaros olimpinių žaidynių oficialiuose renginiuose. Šalies vadovė Karalienės Elžbietos II-osios kvietimu lankėsi žaidynių proga surengtame oficialiame priėmime Bekingemo rūmuose.
Dalia Grybauskaitė olimpinių žaidynių atidaryme
Dalia Grybauskaitė olimpinių žaidynių atidaryme / Prezidentūros nuotr.

Priėmimo metu Lietuvos vadovė bendravo su Karaliene Elžbieta II-ąja ir karališkaja šeima, Jungtinės Karalystės premjeru Davidu Cameronu, naująjį Vokietijos Prezidentą Joachimą Gaucką pakvietė atvykti dvišalio vizito į Lietuvą.

Prezidentė taip pat susitiko su Liuksemburgo Didžiuoju Hercogu, Islandijos, Šveicarijos, Latvijos, Suomijos, Bulgarijos, Kipro, Azerbaidžano, Gruzijos ir Kazachstano prezidentais, Airijos, Prancūzijos, Olandijos, Rusijos, Moldovos ir Pakistano vyriausybių vadovais, Jungtinių Tautų Generaliniu Sekretoriumi Ban Ki Moonu.

Prezidentūros nuotr./Dalia Grybauskaitė olimpinių žaidynių atidaryme
Prezidentūros nuotr./Dalia Grybauskaitė olimpinių žaidynių atidaryme

Po oficialaus priėmimo Bekingemo rūmuose Lietuvos Prezidentė išvyko stebėti Londono žaidynių atidarymo.

„Olimpiada yra aukščiausias žmogaus valios ir sportinių galių įvertinimas. Atletų ryžtas, sunkus kasdieninis darbas ir meistriškumas yra pavyzdys, kaip turime siekti savo tikslų. Pagarba, draugystė ir kompetencija grindžiamos olimpinės žaidynės atveria naujas galimybes tobulėti. Tai – viso pasaulio sporto, žmogiškųjų idealų ir draugystės šventė", – sakė Prezidentė.

Vizito metu valstybės vadovė taip pat lankysis olimpiniame kaimelyje ir susitiks su mūsų šalies olimpiečiais, kuriems perduos iš Lietuvos atvežtą simbolinę olimpinę liepsną.

Lankydamasi Londone Prezidentė stebės plaukiko Giedriaus Titenio pasirodymą kvalifikacinėse 100 metrų plaukimo varžybose bei drauge su Lietuvos krepšinio gerbėjais žiūrės Lietuvos ir Argentinos vyrų rinktinių dvikovą olimpiniame krepšinio turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius